Studiu: România se află pe locul 34 în ierarhia mondială a atractivităţii pentru investiţiile în sectorul energiilor regenerabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România se menţine pe locul 34 în ierarhia mondială a atractivităţii pentru investiţiile în sectorul energiilor regenerabile, iar între tehnologiile folosite, ţara înregistrează cele mai înalte calificative pentru energia solară şi pentru biomasă, potrivit unui raport realizat de către Ernst&Young (EY).

„România şi-a păstrat poziţia în ierarhia mondială a atractivităţii pentru investiţiile în sectorul energiilor regenerabile, pe fondul absenţei unor decizii majore care să afecteze raportul între interesele investitorilor, consumatorilor de energie (plătitorilor de facturi) şi ale statului. Însă, este posibil să vedem în viitor o coborâre în această ierarhie, pe măsură ce marii investitori finalizează calculele privind pierderile suferite în România, iar alte ţări vor avansa în lupta contra schimbărilor climatice prin îmbunătăţirea climatului investiţional pentru energiile regenerabile“, a explicat Valeriu Binig, partener asistenţă în tranzacţii, EY România.

Conform raportului, schimbările de politici de la nivel global au generat o schimbare majoră în clasamentul trimestrial al atractivităţii investiţiilor în proiecte de energie regenerabilă. Statele Unite revin pe primul loc şi devansează China, după ce anul trecut pierduseră această poziţie.

În comunicat se precizează că programul Clean Power Plan (CPP) al preşedintelui Barack Obama a trimis un mesaj puternic de responsabilitate la nivel statal în privinţa trecerii la o economie bazată pe emisii reduse de carbon şi este de aşteptat să antreneze investiţii semnificative în energii regenerabile în următorii 15 ani.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite