Wizz Air vrea să angajeze 4.600 de noi piloţi până în 2030. Compania a instalat al treilea simulator de zbor la centrul său de instruire din Budapesta

Wizz Air vrea să angajeze 4.600 de noi piloţi până în 2030. Compania a instalat al treilea simulator de zbor la centrul său de instruire din Budapesta

Foto: Arhivă Adevărul

Compania aeriană low-cost Wizz Air vrea să angajeze 4.600 de noi piloţi până în anul 2030 şi anunţă că a instalat al treilea simulator la centrul său de instruire din Budapesta, investiţie de 7,7 milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Wizz Air anunţă că a instalat al treilea simulator de zbor full-flight (FFS) la centrul său de instruire de ultimă generaţie din Budapesta, Ungaria, în data de 6 ianuarie 2022. În urma investiţiei de 7,7 milioane de euro, noul simulator CAE 7000XR full-flight, care simulează o aeronavă Wizz Air A320neo, se va alătura celorlalte simulatoare FFS şi unui simulator fix de la centrul de instruire, suplimentând capacitatea cu 33%", anunţă compania, informează News.ro.
 
Potrivit sursei citate, investiţia va spori capacitatea de instruire FFS cu 6.800 de ore. 
 
Compania mai are în plan să angajeze 4.600 de noi piloţi până în 2030. Mai mult de 1.700 de piloţi vor fi instruiţi în fiecare an cu ajutorul noului simulator, care va fi folosit exclusiv de actualii şi viitorii piloţi Wizz Air. 
 
Simulatorul va sprijini deopotrivă instruirea noilor cadeţi ce se vor alătura de la Academia de Pilotaj Wizz Air, în contextul în care compania urmăreşte îndeplinirea planurilor sale de dezvoltare, pentru a-şi tripla mărimea flotei în următorii zece ani, devenind o companie aeriană cu 500 de aeronave.
 
„Noul simulator ne demonstrează angajamentul de a oferi o instruire şi dezvoltare de top în industrie şi de a sprijini campania actuală de recrutare de piloţi în cadrul întregii noastre reţele. Mai mult decât atât, acest nou simulator reafirmă viziunea noastră pozitivă, pe măsură ce industria continuă să îşi revină după pandemie", spune Michael Delehant, COO-ul grupului şi vicepreşedintele Wizz Air.
 
Wizz Air operează o flotă de 149 de aeronave Airbus A320 şi A321. Peste 10,2 de milioane de pasageri au călătorit cu Wizz Air în anul financiar care s-a încheiat pe 31 martie 2021. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările