Wizz Air lansează şase noi rute externe de pe Aeroportul Iaşi, din 2020

Wizz Air lansează şase noi rute externe de pe Aeroportul Iaşi, din 2020

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat joi extinderea suplimentară a operaţiunilor sale din România, alocând o aeronavă nouă la Iaşi şi adăugând şase noi rute externe, începând din 2020, de pe Aeroportul Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noua aeronavă Airbus A320 se va alătura flotei din Iaşi în august 2020 odată cu lansarea celor şase rute noi către Barcelona, Bari, Berlin Schönefeld, Londra Southend, Torino şi Verona, precum şi cu creşterea frecvenţelor către Roma Ciampino, Bologna, Charleroi Bruxelles şi Tel Aviv. Biletele către aceste destinaţii mult aşteptate pot fi deja achiziţionate de pe wizzair.com sau prin aplicaţia de mobil cu preţuri ce pornesc de la doar 119 lei.

Noile rute Wizz Air de la Iaşi

Destinaţia

Zilele de operare

Începe din

Tarife începând de la*

Barcelona, Spania

marţi, sâmbătă

1 August 2020

139 RON/29.99 EUR

Bari, Italia

marţi, sâmbătă

1 August 2020

119 RON/24.99 EUR

Torino, Italia

marţi, joi, sâmbătă

1 August 2020

119 RON/24.99 EUR

Berlin Schönefeld, Germania

miercuri, duminică

2 August 2020

119 RON/24.99 EUR

London Southend, UK

luni, miercuri, vineri, duminică

2 August 2020

139 RON/29.99 EUR/26.99 GBP

Verona, Italia

luni vineri

3 August 2020

119 RON/24.99 EUR


Frecvenţe crescute pe rutele existente de la Iaşi

Destinaţia

Zboruri săptămânale

Roma Ciampino, Italia

2xà5x

Bologna, Itala

2xà3x

Bruxelles Charleroi, Belgia

2xà3x

Tel-Aviv, Israel

3xà4x


Stephen Jones, Wizz Air Hungary’s managing director declară: „Sunt încântat că la doar două săptămâni de la anunţarea extinderii bazei din Bucureşti putem aduce pasagerilor noştri din România alte veşti bune. Cele mai noi rute vor conecta aeroportul din Iaşi cu şase minunate oraşe europene, iar alocarea celei de-a treia aeronave ultra-moderne Airbus A320 va aduce la creşteri de frecvenţe pe patru dintre cele mai populare servicii ale noastre către Bologna, Bruxelles, Roma şi Tel Aviv”.

Cu o reţea de 140 de rute din România, Wizz va avea la vânzare aproape 11 milioane de locuri pe zborurile sale din România în 2020, ceea ce reprezintă o creştere cu 10% de la an la an.

Cătălin Bulgariu – Directorul General al Aeroportului Internaţional Iaşi, a declarat, la rândul său: „Evenimentul de astăzi este dovada clară a parteneriatului corect şi propice dintre Aeroportul Iaşi şi compania aeriană Wizz Air. Aducerea celei de-a treia aeronave a Wizz Air în baza noastră şi operarea a şase noi destinaţii de către această companie, două dintre acestea nemaifiind operate niciodată de la Iaşi, cum sunt Berlinul şi Bari, arată că aeroportul se află într-o continuă dezvoltare şi că este un partener stabil şi de încredere. Dezvoltarea şi consolidarea poziţiei Aeroportului Iaşi în rândul aeroporturilor din ţară sunt confirmate şi de faptul că, la finalul lunii septembrie, aerogara noastră a fost tranzitată de pasagerul cu numărul 1 milion, cu o lună mai devreme decât anul trecut. Mai mult, şi compania Wizz Air a înregistrat pasagerul cu numărul 1 milion pe o cursă operată de la Iaşi. Prioritatea noastră este de a veni în întâmpinarea cerinţelor pasagerilor, răspunzând aşteptărilor acestora prin creşterea numărului destinaţiilor operate de pe Aeroportul Iaşi şi a frecvenţei acestora”.

Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a completat: „Mă bucur să constat că noi curse aeriene vor lega regiunea de Nord Est a ţării de şase destinaţii foarte necesare. Atât ieşeni cât şi locuitori ai întregii regiuni au solicitat în repetate rânduri introducerea curselor către Verona, Torino sau Bercelona. Noi am purtat negocieri cu firmele de transport aerian şi iată că acum avem certitudinea că Iaşul reprezintă un punct de interes pentru companiile aeriene. Wizz Air este o companie care operează deja pe aeroportul nostru, cunoaşte mobilitatea călătorilor şi potenţialul aeroportului, iar faptul că pe lângă noile curse va aduce aici şi o nouă aeronavă denotă siguranţă şi încredere”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: