Wall Street a închis în creştere putenică, investitorii aşteptând aprobarea rapidă a unui nou program de stimulare după alegeri

Wall Street a închis în creştere putenică, investitorii aşteptând aprobarea rapidă a unui nou program de stimulare după alegeri

Bursa

Acţiunile de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de marţi, ziua alegerilor prezidenţiale americane, în creştere puternică, investitorii anticipând că rezultatul va veni fără un proces îndelungat, ceea ce va duce la un acord rapid pentru un nou program de stimulare fiscală, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avansul deţinut de democratul Joe Biden faţă de preşedintele republican Donald Trump în sondajele de opinie la nivel naţional a mărit aşteptările pentru un rezultat decisiv şi un program de stimulare post-alegeri care să confirme promisiunile lui Biden pentru cheltuieli în sectorul infrastructurii.

Unii analişti au afirmat că creşterile puternice ale bursei reflectă şi revenirea pieţei după scăderea de săptămâna trecută, care a fost cel mai mare declin săptămânal al indicelui S&P 500 din ultimele peste şapte luni.

”Se pare că diferenţa din sondaje a scăzut, ceea ce face să fie un pic mai dificil pentru Biden, dar reacţia pieţei îmi spune că aceasta se aşteaptă ca rezultatul să vină destul de rapid”, a declarat Randy Frederick, vicepreşedinte pentru tranzacţii şi instrumente derivate la firma Charles Schwab din Austin, Texas.

Acesta a adăugat: ”Dacă, dintr-un motiv, nu vom avea un tablou clar, dacă va exista un refuz de a recunoaşte înfrângerea din partea celui care a pierdut, iar acest lucru va ajunge în instanţe, va exista o volatilitate pe pieţe, pentru un timp”.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 2,06%, S&P 500 cu 1,78%, iar Nasdaq Composite cu 1,85%.

Creşterile au fost generalizate, la nivelul a 10 din 11 sectoare majore ale S&P.

Democraţii sunt favoriţi să obţină majoritatea completă în Congres, în urma alegerilor pentru 14 locuri în Senat, chiar dacă rezultatele finale pentru cel puţin 5 locuri ar putea să nu fie disponibile în următoarele zile sau chiar luni, în unele cazuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările