Virgil Popescu: Termocentrala de la Mintia nu se va vinde la fier vechi. Vom debloca şi situaţia de la Iernut

Virgil Popescu: Termocentrala de la Mintia nu se va vinde la fier vechi. Vom debloca şi situaţia de la Iernut

Termocentrala de la Mintia Foto Daniel Guţă

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a ţinut să dezmintă miercuri zvonurile potrivit cărora Termocentrala de la Mintia s-ar vinde la fier vechi, precizând că va întocmi şi un proiect de OUG pentru deblocarea situaţiei de la Iernut.

„Demontez un fake - news, alimentat de răuvoitori! Le-am explicat şi colegilor mei, parlamentari PSD şi PNL de Hunedoara, că Termocentrala de la Mintia NU SE VA VINDE LA FIER VECHI!
 
Am solicitat administratorului judiciar că în procedura de vânzare şi selectie a unui investitor să solicite ca acesta să ofere garanţii ferme că pe amplasamentul de la Mintia se va construi o nouă capacitate de producere a energiei electrice, pe gaze naturale, de minim 800 Mw.
 
De asemenea, aşa cum am susţinut în Parlament, în programul de guvernare, în Coaliţie şi în Comisia de anchetă parlamentară, pe marginare preţurilor la energie, susţin fără rezerve iniţiativa legislativă prin care investiţiile Hidroelectricii începute, dar nefinalizate din cauza blocajelor de mediu, să poată fi continuate!
 
Voi veni în viitorul apropiat, în Guvern, cu un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru a debloca şi situaţia investiţiei de la Iernut! Da, am venit cu soluţii şi o vom face şi pe viitor! Avem grijă de cetăţeni, dar totodată continuăm şi investiţiile, pentru că doar aşa vom putea asigura securitatea energetică a României!”, a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.
 
La începutul acestui an, Grupurile energetice de la Termocentrala Mintia, ce aparţine de Complexul Energetic Hunedoara, au fost trecute în procedura de închidere şi punere în siguranţă, fără ca acest lucru să scadă valoarea de lichidare a producătorului de energie, aflat în insolvenţă, a anunţat administratorul special, Cristian Roşu.
 
În luna octombrie 2021, Romgaz anunţa că lucrările la centrala termoelectrică de la Iernut sunt realizate într-o proporţie mai mică de 90%, iar din punct de vedere al execuţiei lucrările au fost realizate în proporţie de aproximativ 65 - 70%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările