Un grup cu peste 15.000 de angajaţi suspendă activitatea celor cinci fabrici din România

Un grup cu peste 15.000 de angajaţi suspendă activitatea celor cinci fabrici din România

Draxlmaier Satu Mare

Un producător german de componente auto, care are în România aproximativ 15.000 de angajaţi, a anunţat că suspendă în mare parte activitate în cele cinci fabrici locale, pe fondul măsurilor legate de prevenirea răspândirii virusului COVID-19 şi în contextul reducerii activităţii clienţilor din piaţa auto.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dräxlmaier are fabrici în Satu Mare, Piteşti, Timişoara, Hunedoara şi Braşov.

„Perioada de suspendare va viza un interval de două până la patru săptămâni, începând cu 23 martie 2020, şi depinde de evoluţiile viitoare. În intervalul în care activitatea va fi sistată, angajaţii vor fi în şomaj tehnic, primind 75% din salariu. Reluarea activităţii fabricilor din România va fi decisă în funcţie de evoluţia evenimentelor la nivel global, asupra cărora virusul are un impact”, au transmis reprezentanţii Draxlmaier Satu Mare.

Dräxlmaier Group este un furnizor de componente auto cu sediul central în Germania, având peste 60 de locaţii în mai mult de 20 de ţări. Compania are, în prezent, aproximativ 55.000 de angajaţi în întreaga lume.

Dräxlmaier produce în fabricile din România cablaje electrice, componente electrice şi electronice, cablaje de înaltă tensiune, interioare (cockpit), console centrale şi panouri de uşi. În România, compania are circa 15.000 de angajaţi.

Dräxlmaier a venit în România în anul 1992, la scurt timp după ce a des­chis fabrici în Cehia şi Ungaria. După deschiderea uzinei din Piteşti (Lisa Dräxlmaier Autopart România), gru­pul german a început producţia şase ani mai târziu în Satu Mare şi Timişoara, în anul 2000 a urmat uzina din Braşov, iar în 2003 cea de la Hunedoara, România devenind, astfel, unul dintre cele mai importante centre de dezvoltare şi producţie ale grupului, cu peste 15.000 de angajaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările