Topul angajatorilor din 2020. Care sunt cele mai apreciate companii din România

Topul angajatorilor din 2020. Care sunt cele mai apreciate companii din România

Microsoft a revenit pe prima poziţie în topul angajatorilor FOTO Shutterstock

Companiile de tehnologie predomină topul angajatorilor din România în anul 2020, şapte din zece locuri fiind ocupate de astfel de firme, potrivit unui clasament realizat de platforma Undelucram.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Microsoft România, 2Checkout (now Verifone), Nobel, Softbinator Technologies şi Cornerstone Technologies sunt cele mai apreciate companii din România de către propriii angajaţi, conform „Top angajatori 2020”. Casamentul realizat de platforma Undelucram.ro este singurul top din România realizat în funcţie de opiniile angajaţilor şi nu în funcţie de imaginea publică a companiilor.

Topul, aflat la ediţia a cincea, a fost realizat în perioada 1 decembrie 2019 - 15 noiembrie 2020, pentru acesta fiind luate în calcul opiniile a 120.000 de utilizatori ai platformei Undelucram.ro. Clasamentul a fost alcătuit pe baza unui indice obţinut din media notelor acordate angajatorilor de către angajaţi sau foşti angajaţi şi numărul de recenzii înregistrate în platformă. Evaluarea a fost realizată pe baza unor criterii precum oportunităţile de avansare, pachetul salarial, managementul, timpul liber versus timpul la birou, procedurile, valorile companiei.

Microsoft a revenit pe prima poziţie

Anul acesta, Microsoft a revenit pe prima poziţie în top după ce a mai ocupat acest loc în 2018 şi în 2016. Producătorul de software se află între primele cinci locuri încă din 2016, de la prima ediţie a clasamentului. Anul trecut, prima poziţie în clasamentul general era ocupată de compania de gestionare a creanţelor KRUK România.

O surpriză în acest an este intrarea pentru prima dată în top 10 a unui business de educaţie, mai exact a reţelei de şcoli de programare pentru copii Logiscool România.

Între primele zece locuri din top, şapte poziţii sunt ocupate de companii de tehnologie. Restul sunt companii din domenii precum: auto (Autonom), financiar (KRUK România) şi retail (Decathlon România).

Printre companiile care s-au regăsit şi anul trecut în top se numără: Microsoft România, 2Checkout (now Verifone), Nobel, Cegeka România, KRUK România şi Decathlon România.

„Topul de anul acesta reconfirmă că IT-ul este domeniul care acordă o foarte mare atenţie angajaţilor şi a continuat să facă acest lucru şi în 2020. Anul acesta a fost mai mult ca oricând despre menţinerea unei comunităţi, iar păstrarea transparenţei şi a interacţiunii au reprezentat o foarte mare provocare pentru departamentele de resurse umane. Două dintre companii - Microsoft şi Nobel- se află încă de la prima ediţie în clasament ceea ce arată grija pe care acestea o au faţă de propriii angajaţi. De asemenea, ne bucuram că pentru prima dată în top 10 se află şi un brand de educaţie, este adevărat, unul de educaţie IT”, afirmă Costin Tudor, fondator şi CEO al Undelucram.ro.

Topul angajatorilor 2020 la nivel naţional, indiferent de domeniul de activitate

1. Microsoft România

2. 2Checkout (now Verifone)

3. Nobel

4. Softbinator Technologies

5. CornerstoneTechnologies

6. Autonom

7. Cegeka România

8. KRUK România

9. Logiscool România

10. Decathlon România

Topul angajatorilor 2020 pe categorii, în funcţie de domeniul de activitate

Bănci/Instituţii financiare

1. Libra Internet Bank

2. BCR - Banca Comercială Română

3. ING Bank România

4. Banca Transilvania

5. Raiffeisen Bank

Telecomunicaţii

1. Orange România

2. Vodafone România

3. RCS&RDS

4. UPC România

5. Telekom România

IT&C

1. Microsoft România

2. 2Checkout (now Verifone)

3. Nobel

4. Softbinator Technologies

5. Cornerstone Technologies

BPO&Servicii

1. Accenture România

2. Societe Generale European Business Services

3. British American Tobacco România

4. Office Depot

5. Genpact România

Consultanţă

1. EY România

2. Deloitte România

3. KPMG România

4. PwC România

5. BearingPoint România

Retail alimentar

1. Kaufland România

2. Lidl România

3. Mega Image

4. Carrefour România

5. Auchan România

Retail non-alimentar

1. Decathlon România

2. JYSK România 

3. Dedeman

4. Pepco România

5. Leroy Merlin România

Producţie

1. Continental România

2. Michelin România

3. British American Tobacco România

4. OMV Petrom

5. Emerson

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările