Moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, amânată

Moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, amânată

Eugen Teodorovici FOTO INQUAM Photos / George Calin

Moţiunea simplă „Eugen Teodorovici, românii îţi cer să demisionezi!”, iniţiată de PNL şi USR, care trebuia dezbătută şi votată în plenul Senatului, luni, a fost amânată.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 16.00 Conducerea Senatului a decis, luni, să amâne dezbaterea şi votul moţiunii simple prin care Opoziţia cerea demisia ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, aceasta urmând să aibă loc în şedinţa de plen din 6 mai. 

Senatorul PSD Claudiu Manda a spus că ministrul Finanţelor nu este în ţară.

În documentul depus la Senat, senatorii liberali şi cei ai Uniunii Salvaţi România susţin că ministrul de Finanţe nu mai poate deţine această funcţie deoarece a dat „destule dovezi de incompetenţă”, iar prezenţa sa în fruntea acestui minister pune România într-un „pericol economic major şi într-o postură jenantă” faţă de partenerii europeni şi euroatlantici, scrie News.ro.

„Partidul Naţional Liberal împreună cu Uniunea Salvaţi România consideră ca ministrul Eugen Teodorovici a dat destule dovezi de incompetenţă, a minţit destul şi a ameninţat destul. Prezenţa sa în continuare în fruntea ministerului Finanţelor Publice pune România într-un pericol economic major şi într-o postură jenantă faţă de partenerii noştri europeni şi euroatlantici. Eugen Teodorovici nu mai poate fi ministrul Finanţelor Publice!”, se arată în moţiunea simplă.

Senatorii PNL şi USR prezintă declaraţiile a 22 de români referitoare la ministrul de Finanţe.

„Moţiunea pe care o prezintă PNL şi USR reprezintă o premieră pentru politica românească. Este pentru prima oară în Parlamentul României când un partid politic face posibil ca vocea cetăţenilor acestei ţări, indiferent de vârstă şi ocupaţie, să fie auzită în Parlament. Ne-am gândit că ar fi cel mai potrivit ca, după doi ani de guvernare dezastruoasă PSD-ALDE, demisia ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să fie cerută direct de români. Domnul ministru trebuie să audă că trebuie să plece acasă de la românii cărora le-a afectat negativ viaţa prin declaraţiile şi măsurile luate. Suntem siguri că, în timp ce unii politicieni îi înjură şi agresează pe cei care au scris alături de noi, PNL şi USR, această moţiune, ministrul nu va avea curajul să o facă. (...) În finalul acestei moţiuni simple este clar atât pentru noi, Opoziţia, dar şi pentru cetăţenii acestei ţări că pentru domnul Eugen Orlando Teodorovici există doar o cale onorabilă de urmat: demisia”, se precizează în moţiune, conform News.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: