Statul nu rezolvă criza forţei de muncă: proiectul privind aducerea muncitorilor străini a fost blocat

Statul nu rezolvă criza forţei de muncă: proiectul privind aducerea muncitorilor străini a fost blocat

Deficitul de forţă de muncă de care se plâng de ani buni angajatorii din diferite domenii de activitate este departe de a fi diminuat, până acum nefiind aprobat niciun contingent de muncitori străini, nici măcar egal cu cel de anul trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autoritpşile au aprobat pentru anul 2021 un contingent de 50.000 de muncitori străini, propunând dublarea numărului pentru acest an.

Proiectul de act normativ pentru 100.000 de muncitori străini nu a fost însă aprobat până acum, astfel încât Inspectoratul General pentru Imigrări nu poate elibera niciun fel de aviz de muncă, potrivit informaţiilor obţinute de Hotnews

„Până acum autorităţile încearcă să tempereze avântul de angajare şi să gestioneze numărul de dosare rămase din urmă. Pe tot parcursul anului trecut au fost depăşiţi de situaţie. Acum încearcă să se reaşeze, dar se duce 10% din durata anului”, a declarat Romulus Badea, vicepreşedinte al Patronatului importatorilor de forţă de muncă.

Teoretic, spune el, din numărul de dosare care poate fi procesat, e o lună în care n-au fost preluate dosare deloc sau nu au fost soluţionate.

Pe de altă parte, spune Badea, contingentul de anul trecut nu a fost epuizat, dar nici nu mai pot fi folosite cererile de anul trecut.
 
În plus, în luna ianuarie nu s-a emis niciun aviz nou de muncă pentru că nu există contingent.
 
„Cele care au fost soluţionate pozitiv anul trecut până la 31 decembrie sunt în faza de tipărire şi înmânare. Cele care nu au fost soluţionate până atunci şi care au ajuns la analiză sunt respinse acum, ori e notificat clientul să retragă dosarul”, a afirmat Romulus Badea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările