Spaţiile de la metrou ar putea fi reconstruite. Ce planuri au autorităţile şi cum l-a ameninţat Rădoi pe Bode

Spaţiile de la metrou ar putea fi reconstruite. Ce planuri au autorităţile şi cum l-a ameninţat Rădoi pe Bode

Foto Inquam Photos / George Calin

Spaţiile de la metrou ar putea fi reconstruite şi redate comercianţilor, care vor putea face astfel un comerţ de calitate, aceasta fiind una dintre temele abordate recent de autorităţi.

„Chiar astăzi (vineri seară - n. red.), acum câteva ore, am semnat dispoziţiile de primar pentru a desfiinţa aceste spaţii comerciale. Construcţii ilegale. Am semnat să fie desfiinţate”, afirmă primarul Sectorului 1. “Vrem în primul rând legalitate. Vrem staţii de metrou sigure şi moderne”, a mai declarat Clotilde Armand.
 
Ministrul Transporturilor a explicat că este vorba de construcţii care nu au autorizaţii de construire şi care ocupă domeniul public fără un contract comercial.
 
„A existat un contract comercial şi acela, spun eu, nefericit, şi nu în interesul Statului Român şi al Metrorex, cu firma sindicatului, dar acel contract a ajuns la termen. Este o formă de asociere care juridic se numeşte asociere în participaţiune. A expirat în 2018. De atunci, doar sindicatul încasează bani în mod ilegal. Mulţi dintre aceşti comercianţi sunt victime ale sindicatului,” a precizat Drulă.
 
Primarul Sectorului 1 a mai spus că sunt disponibile mai multe spaţii pentru a fi oferite comercianţilor din staţiile de metrou.
 
„Avem o viziune despre ce ar însemna un comerţ stradal de calitate”, a conchis Armand. 
 
 

Bode: Rădoi a ameninţat cu proteste

Bode, întrebat dacă a fost ameninţat cu proteste de sindicalistul Rădoi: Evident, acesta este comportamentul de ani şi ani de zile nu numai al lui Rădoi, al liderilor de sindicat; când nu obţin ceea ce doresc, evident că ameninţă cu proteste.
 
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirmă că atunci când a fost ministrul al Transporturilor a fost ameninţat cu proteste de către liderul de sindicat de la Metrorex, Ion Rădoi, precizând că acesta este comportamentul său, dar şi al altor lideri de sindicat, care, atunci când nu obţin ceea ce doresc, ameninţă cu proteste.
 
Bode a fost întrebat duminică, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, dacă pe vremea când era ministru al Transporturilor a fost ameninţat cu proteste de liderul de sindicat de la Metrorex Ion Rădoi. 
“Evident, acesta este comportamentul de ani şi ani de zile nu numai al lui Rădoi, al liderilor de sindicat; când nu obţin ceea ce doresc evident că ameninţă cu proteste”, a afirmat Bode.
 
El a precizat că structurile Ministerului Afacerilor Interne au gestionat în mod corect atât situaţia blocării staţiei de metrou  Unirii de către sindicalişti, dar şi momentul începerii demolării spaţiilor comerciale din staţiile de metrou.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările