Site specializat în recrutarea angajaţilor cu salarii mari: 1.500 de euro, cea mai mică ofertă

Site specializat în recrutarea angajaţilor cu salarii mari: 1.500 de euro, cea mai mică ofertă

Un site de recrutare exclusiv pentru poziţii de management îmbină căitările online cu cele clasice, care acoperă activităţile ce nu vor putea să fie niciodată automatizate (analiza aplicaţiilor, evaluarea şi ierarhizarea profilurilor etc.).

Ştiri pe aceeaşi temă

Ca poziţionare, Managero ocupă o nişă neacoperită (sau acoperită incomplet şi superficial – cel puţin pentru moment) între Linkedin, site-urile obişnuite de recrutare de volum şi activitatea clasică a firmelor de executive search. O descriere detaliată a acestei poziţionări poate să fie găsită în articolul „Viitorul recrutării pentru poziţiile de management”, precum şi în numeroasele altele din secţiunea de articole a Managero.ro. 
 
Acest nou model hibrid de recrutare pentru poziţiile de top combină avantajele fiecărei metode (online, anunţuri de recrutare, direct search), putând conduce la o reducere a costurilor pentru angajatori şi cu 70%, la rezultate similare cu cele ale activitatilor de executive search clasice, tradiţionale, permiţând astfel accesul la servicii profesioniste de recrutare pentru poziţii de management unui număr incomparabil mai mare de companii, care până acum nu îşi puteau perimte serviciile clasice destul de scumpe.
 
Pe site-ul Managero.ro sunt postate anunţuri de recrutare pentru poziţii de management cu salarii începând de la 1,500€ net/ lună, la care se adaugă alte beneficii. Nu pot fi găsite CV-uri pe site, doar angajatorii care pun anunţurile văd CV-urile candidaţilor care aplică la jobul lor. Orice angajator şi firmă de recrutare poate să posteze anunţuri de recrutare pe platforma Managero.
 
Site-ul fiind în faza iniţială de lansare pe piaţă, anunţurile sunt postate gratuit. Mai mult, Managero asigură şi promovarea lor gratuită, în această etapă, asistenţă în redactarea anunţurilor şi chiar suport gratuit în analizarea şi evaluarea candidaturilor, la cerere. Începând cu lunile aprilie sau mai, aceste servicii vor fi plătite.
 
Site-ul Managero.ro este complex, şi era de aşteptat să fie astfel, pentru că procedurile de recrutare pentru poziţiile de management sunt incomparabil mai lungi, mai detaliate şi mai precise decât cele pentru poziţiile mai joase, necesită mai mult timp pentru parcurgerea lor, mult mai multă atenţie şi concentrare, şi, nu în ultimul rând, un monitor mai mare şi cu rezoluţie bună. De aceea nici nu permitem postarea anunţurilor sau aplicarea de pe telefoanele mobile. 
 
Configurarea CV-urilor, a mesajelor (scrisorilor) de intenţie şi a autoevaluării la standardele Managero (diferite limbi, formate etc) poate să dureze mai multe ore, însă odată construite la nivelul de precizie şi de detaliere impus de cerinţele angajatorilor pretenţioşi la acest nivel, ele pot să fie descărcate şi folosite şi dincolo de platforma noastră. 
 
La fel, construirea unui anunţ de recrutare conform recomandărilor Managero durează mai mult decât postarea pe oricare alt site, însă şi efectul asupra cititorilor este incomparabil mai puternic. În cazul anunţurilor de recrutare folosim, de fapt, tehnica de combinare a anunţurilor de recrutare cu advertisingul corporate, fiindcă anunţurile de pe Managero arată ca adevărate reclame pentru angajator, cu numeroase fotografii şi documente ataşate, informaţii detaliate etc. Obiectivul este ca acestea să transmită o imagine a angajatorului şi informaţii despre el cu mult dincolo de ţinta propriu-zisă a anunţului de recrutare.
 
Managero are şi o secţiune separată de articole cu focus pe recrutarea pentru poziţii manageriale (CV-urile, interviurile de angajare, discriminarea etc.), dar şi pe alte teme adiacente din domeniul resurselor umane, în general.
 
Standardele Managero
 
Managero.ro are ca obiectiv declarat să introducă şi să impună pe piaţa din România trei standarde legate de recrutarea pentru poziţiile de management:
 
- Formatul Managero de CV pentru poziţiile manageriale, foarte detaliat şi precis, structurat exact după cerinţele angajatorilor din marile companii şi ale firmelor de executive serach de top.
- Sistemul de Clasificare Managero (SCM) a profilurilor manageriale – un sistem de (auto)evaluare şi de clasificare ce poate să fie folosit pe scara largă de către orice companie şi organizaţie pentru evaluarea şi clasificarea angajaţilor, cu mult dincolo de procesul de recrutare.
- Modelul hibrid de anunţ de recrutare – advertising, foarte detaliat şi precis şi el, care atrage incomparabil mai mulţi aplicanţi, pe de o parte, dar foloseşte şi la promovarea imaginii angajatorului pe piaţă, în general.
 
O descriere detaliată a acestor modele şi a avantajelor standardizării poate să fie găsită în diverse articole de pe site (Standardul de CV pentru poziţiile manageriale, Standardul Managero pentru clasificarea profilurilor manageriale etc.), dar pot fi deduse cu uşurinţă şi din lucrul direct pe site. 
 
Aprecierile din partea candidaţilor au depăşit toate aşteptările, confirmarea cea mai clară venind din faptul că unii dintre ei au început să folosească CV-ul construit pe builderul Managero şi Autoevaluarea SCM şi în afara platformei, la aplicările directe.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările