Românii, zgârciţi în privinţa cheltuielilor cu hotelurile şi restaurantele. Cât de puţin cheltuim faţă de bulgari

Românii, zgârciţi în privinţa cheltuielilor cu hotelurile şi restaurantele. Cât de puţin cheltuim faţă de bulgari

Cheltuielile făcute de români pentru cazarea în hoteluri şi masa la restaurant sunt cele mai mici din Uniunea Europeană, cu 10 locuri mai jos decât poziţia ocupată de vecinii noştri bulgari.

Potrivit datelor Eurostat, ponderea cheltuieilor pentru hoteluri şi restaurante în totalul cheltuieilor gospodăriilor româneşti este de doar 3,1%, procentul alocat fiind de aproape 3 ori mai mic faţă de media europeană, de 8,8%. 
 
În plus, ponderea acestor cheltuieli a scăzut cu 0,2 puncte procentuale faţă de 2016, când se situa la 3,3%, şi cu 2,8 puncte procentuale faţă de 2009, când ajungea la 5,9% din totalul cheltuielilor. După România, cele mai mici ponderi ale cheltuielilor pentru hoteluri şi restaurante sunt în Polonia (3,6%) şi Lituania (3,7%). 
 
În ceea ce priveşte alte ţări din regiune, ponderea acestor cheltuieli este de 6,9% în Bulgaria, de 9,2% în Ungaria, de 7,4% în Slovenia şi de 6,2% în Slovacia. La nivelul Uniunii, cele mai mari ponderi ale cheltuielilor alocate de gospodării pentru restaurante şi hoteluri sunt în Malta (20,1%), Cipru (17,5%) şi Spania (16,8%).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: