Românii vor fi obligaţi să plătească toate datoriile din ultimii 5 ani. Fiscul va trimite decizii de impunere până pe 15 noiembrie. Martie 2019, termenul limită

Românii vor fi obligaţi să plătească toate datoriile din ultimii 5 ani. Fiscul va trimite decizii de impunere până pe 15 noiembrie. Martie 2019, termenul limită

Eugen Teodorovici FOTO gov.ro

Fiscul va centraliza până în octombrie ce datorii au strâns românii în ultimii cinci ani, urmând ca toţi să primească decizii de impunere până la data de 15 noiembrie, iar termenul limită de plată să fie martie 2019, a declarat luni ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Declaraţiile lui Eugen Teodorovici: 

Octombrie este termenul până la care colegii mei vor centraliza toate informaţiile. Vom pune martie 2019 termenul de plată, ca şi cei care sunt pe anul ăsta cu veniturile estimate pe 2018.

Dar dacă respectivii contribuabili plătesc până la final de decembrie, atunci vom propune un discount zic eu substanţial, nu 5%, minim 10%, categoric.

Pentru că acolo statul nu a avut acel rol activ, el nu a informat contribuabilul când trebuia să îl informeze. Şi acum dacă tot vii cu o astfel de centralizare, ca să ai un moment T0, trebuie să vii şi cu un stimul consistent, pentru ca oamenii să îşi plătească.

Dacă nu, plătesc în 2019, în martie.

Decizii de impunere pe ultimii cinci ani. Din 2013 până în prezent, efectiv. 

Îmi doresc ca 2019 să fie anul în care efectiv curăţăm, stabilim, clarificăm, ca de la 1 ianuarie să începem curat, să nu stea contribuabilul să se gândească oare ce a avut de plată.

Un alt discount dacă plătesc până în martie anul viitor, că şi asta poate să fie o variantă.

Octombrie este termenul de centralizare. Până la 15 noiembrie este termenul până la care oamenii să fie informaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările