Relansarea economică, fără termene, bugete alocate, responsabili de implementare

Relansarea economică, fără termene, bugete alocate, responsabili de implementare

Florin Jianu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România solicită Guvernului României, prezentarea pachetului de măsuri de relansare economică într-un format unitar, cuprinzând măsurile, termenele de implementare şi bugetele alocate.

Ştiri pe aceeaşi temă

O astfel de prezentare va asigura stabilitatea şi predictibilitatea mediului de afaceri şi va clarifica direcţiile de revenire şi dezvoltare economică pentru perioada următoare, având în vedere faptul că pandemia COVID-19 a afectat competitivitatea unor sectoare economice.

Ţinând cont de măsurile şi susţinerea acordată acestora de către Guvernul României, antreprenorii îşi vor putea elabora strategii şi planuri de afaceri pe termen  mediu şi lung ţinând cont de măsurile anunţate şi direcţiile de dezvoltare economică pe care acesta le va susţine în următoarea perioadă.

„O importanţă mai mare decât nivelul pachetului financiar de măsuri o are asumarea unor termene clare, precise şi fără echivoc de implementare a unor măsuri menite să relanseze economia României. Până în acest moment au fost prezentate o serie de intervenţii economice de la granturi până la flexibilizarea forţei de muncă dar nu avem un calendar clar de implementare a acestor măsuri. Cel mai important este nu CÂT ci CUM şi CÂND. Cerem Guvernului publicarea în această săptămână a calendarului de măsuri cu termene, bugete alocate, responsabili de implementare”, susţine Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR.

Propunerile de investiţii de relansare economică ale CNIPMMR.

INVESTIŢII DE BAZĂ

INVESTIŢII LANŢ VALORIC ŞI STIMULARE CONSUM

INVESTIŢII SISTEMICE NAŢIONALE

INVESTIŢII DE TIP SUPORT

Start-upuri digitale, medicale, programele naţionale pentru IMM-uri

Vouchere turism

Autostrăzi

Fond national equity - PPP

Transformare digitală societală IMM-uri

Vouchere digitalizare

Anvelopare blocuri

Centre support pentru IMM – preluare costuri (contabilitate, juridice, resurse umane, pachete digitale, 24 h chatbox, mediere credite, etc.)

Educaţie RU privind digitalizarea

Capital de lucru basic IMM max. 10-15.000 eur/ micro firma

Centre de colectare, distribuţie produse agro-alimentare româneşti

Program naţional de susţinere de parcuri industriale şi a centrelor suport pentru IMM-uri

Granturi pentru muncă flexibilă + crearea de noi locuri de muncă

Bonuri de CONSUM pentru populaţia afectată de criză: aceste bonuri se pot folosi pentru masa, servicii pentru populaţie (frizer, stomatolog, etc) –

 

VOUCHERE DE CONSUM “LA MINE ÎN ŢARĂ”, ‘’FABRICAT DE UN, “ANTREPRENOR ROMÂN”,

“FABRICAT ÎN ROMÂNIA”

Planuri de investiţii locale de lucrări publice pentru IMM-uri locale (infrastructură rutieră, trasee de utilităţi – gaz, energie electrică, etc)

Centre regionale de susţinere a exportului şi atragerii de investiţii

 

Granturi pentru producători agroalimentari sau fabrici strategice: în fiecare regiune să existe minim o fabrică de materiale medicale şi consumabile, minim un depozit multiproduse,

 

 

 

Granturi oferite firmelor din IT pentru digitalizarea instituţiilor statului – O INSTITUŢIE DIGITALIZATĂ, O ROMÂNIE DIGITALIZATĂ

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările