Peste 10.000 de case de marcat, conectate la sistemul informatic al Ministerului Finanţelor în mai puţin de o lună

Peste 10.000 de case de marcat, conectate la sistemul informatic al Ministerului Finanţelor în mai puţin de o lună

Foto: Inquam Photos

Peste 10.000 de case de marcat au fost conectate la sistemul informatic al Ministerului Finanţelor – ANAF, în aproximativ o lună de când a fost lansată procedura de conectare, a anunţat, miercuri, ministrul Alexandru Nazare.

„După aproximativ o lună de la lansarea procedurii de conectare a caselor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF - ANAF, peste 10.000 de case de marcat s-au conectat cu succes şi au fost descărcate mai mult de 100.000 de profiluri din sistemul SPV (Spaţiul Privat Virtual).”, a transmis ministrul pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit acestuia, operaţionalizarea procedurii de conectare a caselor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF - ANAF reprezintă un pas înainte spre digitalizarea administraţiei fiscale prin automatizarea schimbului de date şi eliminarea necesităţii depunerii anumitor declaraţii specifice de către comercianţi, în fiecare lună.
 
„Reamintesc că termenul limită de conectare pentru marii contribuabilii este 30 iunie 2021, iar pentru contribuabilii mici şi mijlocii, 30 noiembrie 2021.”, a precizat ministrul, adăugând: 
 
„Încurajez cât mai mulţi contribuabili, precum micii comercianţi sau prestatorii de servicii, inclusiv de taximetrie, să iniţieze procedurile de conectare a caselor de marcat electronice fiscale prin intermediul distribuitorilor autorizaţi sau a unităţilor acreditate de service. Specialiştii noştri rămân la dispoziţia contribuabililor pentru a le asigura tot suportul necesar pe parcursul acestui demers.”, a transmis Alexandru Nazare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările