Pandemia mai închide un business: O fabrică de lemn din Braşov

Pandemia mai închide un business: O fabrică de lemn din Braşov

Grupul austriac JAF, unul dintre cei mai mari comercianţi en-gros de lemn din Europa Centrală, opreşte producţia de furnir brut la fabrica din Braşov, cu peste 300 de angajaţi, din cauza dificultăţilor comerciale pe fondul pandemiei de coronavirus, scrie profit.ro.

Potrivit sursei citate, sistarea producţiei va fi aplicată din luna octombrie, sperându-se că doar provizoriu. Operaţiunile comerciale, de vânzare şi împletire a furnirelor, vor continua.

În urma sistării producţiei, circa 90 de angajaţi ar urma să fie disponibilizaţi.

Cu 58 de filiale în 19 ţări, JAF Group se prezintă drept cel mai mare comerciant en-gros de lemn şi produse din lemn din Europa Centrală, fiind liderul pieţei în Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria şi Croaţia, cu un portofoliu de 83.000 de produse.

În România, JF Furnir, una dintre firmele locale ale grupului austriac, operând din 2006, a avut anul trecut afaceri de 116,9 milioane lei şi o pierdere de 47,3 milioane lei (de la un minus de 4,7 milioane lei în anul precedent), cu 299 de angajaţi. La acest moment în fabrică lucrează circa 350 de angajaţi.

Fabrica preia anual în jur de 30.000 metri cubi de lemn rotund, care sunt însă procesaţi în funcţie de comenzi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: