Noi locuri de muncă în România pe fondul majorării producţiei anunţate de un grup german

Noi locuri de muncă în România pe fondul majorării producţiei anunţate de un grup german

Un grup german, producător de componente în domeniul auto, a anunţat că a majorat producţia, motiv pentru care a creat noi locuri de muncă.

Grupul german Daimler anunţă că au fost create, astfel, 145 de noi locuri de muncă.
 
Datorită cererii mari, începând cu luna august a acestui an, Star Assembly a crescut capacitatea producţiei transmisiei 8G-DCT, potrivit datelor companiei citate de ZF.
 
Anunţul vine la doar câteva săptămâni de când atât Dacia cât şi Ford au majorat producţia de maşini şi motoare, scrie Mediafax.
 
Star Assembly, divizia locală a Grupului Daimler care produce transmisiile automate, a avut anul trecut afaceri de 1,52 miliarde de euro, în scădere cu 2,2% faţă de anul anterior, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.
 
Subsidiara Daimler în România a început oficial în februarie 2019 producţia cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte în urma unei investiţii de 250 mil. euro. Aceasta se adaugă celei de 300 de milioane de euro demarate în 2013 la Sebeş, când a fost lansată în producţie cutia automată cu nouă trepte. Pentru integrarea noii cutii de viteze în portofoliul de transmisii, Daimler a construit la Sebeş două noi hale de producţie, cu o suprafaţă de aproximativ 54.000 de metri pătraţi. Star Assembly şi Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeş şi Cugir, sunt piloni cheie în reţeaua globală de producţie powertrain Mercedes-Benz Cars şi numără în prezent peste 3.000 de angajaţi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările