Oficial al Ambasadei SUA: „Infrastructura şi birocraţia, problemele investitorilor americani în România“

Oficial al Ambasadei SUA: „Infrastructura şi birocraţia, problemele investitorilor americani în România“

Infrastructura rutieră precară reprezintă unul dintre obstacolele întâlnite de investitorii americani în România

Infrastructura rutieră, infrastructura sistemului sanitar românesc şi birocraţia sunt principalele probleme pe care le au companiile americane care au investit în România, spune consilierul economic al ambasadei SUA în România, Susan Garro, prezentă astăzi la Ploieşti, unde a avut o întâlnire cu reprezentanţii companiilor americane care au dezvoltat afaceri în judeţul Prahova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Garro a afirmat că problemele companiilor din Statele Unite ale Americii care au afaceri în România sunt aceleaşi pe care le întâmpină, în general, şi companiile româneşti.
 
„Este nevoie de o infrastructură rutieră mai bună pentru a-şi putea transporta produsele către pieţele de destinaţie, infrastructura sanitară nu este întotdeauna atât de puternică pe cât ar trebui să fie şi adeseori trebuie să facă faţă la multă birocraţie“, a afirmat Susan Garro, potrivit Mediafax.
 
Pe de altă parte, reprezentanta ambasadei SUA în România a spus că firmele americane sunt foarte mulţumite de înalta calificare a forţei de muncă şi că, în cadrul întâlnirii cu companiile americane din Prahova, a vorbit cu reprezentanţii unei companii care au ajuns să trimită specialişti români în Statele Unite, ca să-i instruiască pe americanii de la firma-mamă. Este vorba despre o firmă care produce subansamble pentru industria aviatică şi care are sediul într-un parc industrial de lângă Ploieşti.
 
Referindu-se la problemele legate de infrastructura sanitară, prefectul judeţului Prahova, Marius Sersea, prezent la discuţiile dintre reprezentanţii ambasadei şi cei ai companiilor americane din Prahova, a explicat că o problemă în acest sens a fost semnalată de compania Procter&Gamble, care are sediul în oraşul prahovean Urlaţi. În acest oraş spitalul a fost închis prin decizie a Guvernului condus de Emil Boc, unitatea sanitară fiind redeschisă oficial în luna noiembrie anul trecut, fără însă a funcţiona, din cauza lipsei avizelor de la Ministerul de Finanţe.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările