Indemnizaţia de care ar putea beneficia persoanele concediate în 2020

Indemnizaţia de care ar putea beneficia persoanele concediate în 2020

Persoanele care vor fi concediate începând cu anul viitor, din motive care nu ţin de modul în care ţi-au îndeplinit atribuţiile, ci mai degrabă de incapacitatea de plată a societăţilor unde sunt angajaţi, vor beneficia de anumite facilităţi, conform unui proiect legislativ aflat în dezbatere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/2009 privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială stabileşte că cei ce rămân fără un loc de muncă până la sfârşitul anului viitor vor beneficia de şomaj mai mult timp decât este normal. 
 
Astfel, cei ce sunt concediaţi din motive ce nu ţin de ei (falimentul firmei, concedieri colective etc.) până în ultima zi a lui 2020 vor primi 3 indemnizaţii de şomaj în plus faţă de cât au dreptul legal.
 
Spre exemplu, dacă o persoană va fi concediată anul viitor şi ar avea dreptul la şase luni de şomaj, după intrarea în vigoare a acestui act normativ, va primi şase indemnizaţii plus trei suplimentare, în total, nouă indemnizaţii de şomaj.
 
Pentru a se putea aplica, documentul are nevoie de adoptarea în Parlament şi de semnătura şefului statului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: