FOTO VIDEO Tarom a prezentat primul ATR luat în primire. Cum arată cea mai nouă aeronavă din flota companiei

FOTO VIDEO Tarom a prezentat primul ATR luat în primire. Cum arată cea mai nouă aeronavă din flota companiei

Pilotul Simona Păun a prezentat noua aeronavă ATR Tarom

Operatorul aerian naţional Tarom a prezentat, luni, primul nou ATR care intră în flota companiei. Alte opt aeronave similare urmează să fie livrate pe parcursul anului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noua aeronavă a fost prezentată, luni, de pilotul Simona Păun, pe aeroportul din Toulouse. Este vorba despre prima aeronavă din seria ATR 72-600 care va intra în flota Tarom. 

Compania naţională Tarom a semnat un contract pentru achiziţia în leasing a nouă avioane noi ATR, identice cu cele actuale. Mai precis, managementul Tarom a semnat anul trecut un contract de leasing pentru achiziţia unui număr de nouă avioane noi - ATR 72-600, cu 72 locuri, care vor fi folosite pentru zboruri regionale (interne şi externe) şi vor înlocui ATR-urile pe care compania le are în prezent în flotă.

Contractul de închiriere este semnat pe o perioadă de 10 ani.

„Bine ai venit în familie, YR-ATJ!”, arată un mesaj publicat de Tarom pe pagina oficială de Facebook.

Primele avioane urmau să fie livrate în prima parte a lunii februarie. Restul aeronavelor vor fi primite pe parcursul anului 2020.

Tarom este în proces de înnoire a întregii flote.

Recent, Tarom a publicat un anunţ pentru vânzarea a şapte ATR-uri model 42-500, cu preţuri între 2,66 şi 2,93 milioane de dolari fiecare, produse între anii 1997 şi 2000. Totodată, compania vrea să vândă două ATR-uri model 72-500, cu 6,28 şi 6,47 milioane de dolari fiecare, produse în 2009. Operatorul aerian precizează că toate modele sunt folosite, dar încă operaţionale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările