Fost şef ANAF, despre ferma de porci a fiului lui Dragnea: transferul s-a făcut pe filiera interpuşilor de la Teldrum

Fost şef ANAF, despre ferma de porci a fiului lui Dragnea: transferul s-a făcut pe filiera interpuşilor de la Teldrum

Valentin Dragnea, ministrul Agriculturii Petre Daea ;i Liviu Dragnea. Sursa foto: Realitatea.net

Gelu Ştefan Diaconu, fost şef al ANAF, avertizează că modul în care fiul lui Dragnea a preluat combinatul de porci de la Salcia ar putea face obiectul unui dosar penal, fiind „un caz şcoală de operaţiuni economice simulate” pe filiera interpuşilor de la Teldrum.

Ştiri pe aceeaşi temă

„După vestea proastă a declarării ca fiind neconstituţionale aproape în totalitate a modificărilor aduse Codului de procedură penală, care i-ar fi scăpat de puşcărie pe Dragnea şi pe cozile lui de topor, o nouă grenadă îi explodează în faţă Infractorului Naţional: dosarul preluării combinatului de îngrăşare a porcilor ROMCIP S.A. de către fiul sau.
 
Am analizat cu atenţie o parte din documentele scoase la iveală de Realitatea TV (Cozmin Guşă a spus că evaziunea fiscală realizată de fiul lui Dragnea, Valentin Dragnea, ar fi de 150 milioane de euro – n. red.) şi vă asigur că ne aflăm în situaţia unui caz şcoală de operaţiuni economice simulate menite a transfera active de zeci de milioane de lei în averea familiei Dragnea.
 
Transfer realizat pe filiera interpuşilor săi de la Teldrum şi alte firme satelit (Gransiloz, Zooveg, Nutrelo, Ludykon, etc.).
 
Am văzut destule dosare cu hoţii în cariera mea, dar un astfel de caz, construit pe protecţia clanului Dragnea, este strigător la cer. Mai mult, unii dintre interpuşi care au cauţionat astfel de operaţiuni au fost promovaţi în cele mai înalte funcţii ale statului român, după ce Dragnea a ajuns la butoanele României”, scrie Diaconu pe pagina sa de Facebook.
 
Ştefan Valentin Dragnea a devenit patron al Romcip SA Salcia în aprilie 2014 în schimbul unui aport de capital de 50 de lei şi a unei achiziţii de acţiuni de 450 de lei în cadrul srl-ului Ludikon System, societate care este acţionar cu 99,84% în cadrul fermelor de suine. 
 
Între noiembrie 2009 şi ianuarie 2014, Romcip a fost deţinut de Petre Pitiş, director şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Tel Drum, companie de construcţii despre care Teodor Niţulescu, fost prefect de Teleorman, susţine că este controlată de Liviu Dragnea prin intermediul unor paravane, trei foşti colegi de liceu, scria Hotnews anul trecut.
 
Între ianuarie şi aprilie 2014, Romcip a mai trecut pe la un intermediar, Ilie Liviu Dragne (fără a), un consătean cu Liviu Dragnea.
 
Ferma de porci deţinută de fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, a încasat subvenţii de la Uniunea Europeană în valoare de peste 3.000.000 de euro în perioada 2014 – 2017.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările