Firmele interlopului „Codiţă”, amendate pentru trucarea unor licitaţii cu Romsilva. Ce legături a avut cu Dragnea şi Vâlcov

Firmele interlopului „Codiţă”, amendate pentru trucarea unor licitaţii cu Romsilva. Ce legături a avut cu Dragnea şi Vâlcov

Remus Rădoi - zis Codiţă - din Caracal Sursa libertatea.ro

Firmele interlopului Remus Rădoi, din Caracal, zis „Codiţă”, au fost amendate pentru că ar fi trucat două licitaţii organizate de Romsilva. Safety Securty SRL şi Spartan Pază şi Protecţie SRL sunt administrate de soacra lui „Codiţă” şi au şi alte contracte cu statul, dar şi cu Dragnea jr.

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu 449.529 lei (94.240 euro) companiile Safety Securty SRL şi Spartan Pază şi Protecţie SRL pentru trucarea unei licitaţii organizate de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva RA, prin Direcţia Silvică Hunedoara, în vederea atribuirii contractului: “Contract de prestare servicii de pază – DS Hunedoara 2017“.
 
Autoritatea de concurenţă a constatat că, cele două companii s-au înţeles şi, în urma unui schimb de informaţii sensibile, şi-au coordonat comportamentului concurenţial, astfel încât să nu se concureze în cadrul licitaţiei.
 
Amenzile au fost aplicate astfel:
 
·         Safety Security SRL:                  396.608 lei
 
Spartan pază şi Protecţie SRL:    52.921 lei
Având suspiciuni referitoare la cele două companii, RNA Romsilva a sesizat Aautoritatea de Concurenţă, care a declannşat investigaţia în noiembrie 2017.
 
„Conform Legii Concurenţei, sunt interzise orice înţelegeri între companii ori practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea sau denaturarea concurenţei pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia, în special cele care stabilesc, direct sau indirect, preţuri de cumpărare ori de vânzare sau orice alte condiţii de tranzacţionare”, a informat Consiliul Concurenţei.
 
Surse avizate au declarat pentru „Adevărul” că cele două societăţi, Safety Securty SRL şi Spartan Pază şi Protecţie SRL, sunt administrate de Maria Oprescu, soacra interlopului „Codiţă”, având în vedere că acesta are un cazier încărcat.
 
 
Interlopul Remus Rădoi are, prin firmele sale de pază, 30 de contracte cu statul în valoare de peste 4,3 milioane de euro, scrie G4Media.ro, citând date din SEAP.
 
Firmele lui „Codiţă” au contracte de pază cu CFR, CFR Călători, Romgaz, Primăria Caracal, RAR, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), Direcţia generală a finanţelor publice Craiova, Compania de apă Olt SA, CET Govora, Protecţia Copilului Tulcea, Direcţia de sănătate publică Dolj şi Spitalul de urgenţă Petroşani.
 
Contractul cu ANIF. În iulie 2018, firma lui Codiţă, Safety Security, a încheiat două contracte acord-cadru pe o perioadă de patru ani, în valoare de peste 300.000 de euro, pentru paza a două loturi din sistemele de irigaţii. E vorba de pază pentru filiala teritorială Mureş Oltul Mijlociu (Alba) şi pentru filiala teritorială Dunărea Inferioară (Brăila).
 
ANIF, contract şi cu partenerii de afaceri ai lui Dragnea junior şi Tel Drum. În acelaşi anunţ de atribuire, ANIF declară că a acordat două contracte acord – cadru în valoare de aproape 8 milioane de euro şi firmei Europrotect Security din Alexandria. Aceasta este deţinută de parteneri de afaceri ai lui Dragnea junior şi a păzit activele Tel Drum (detalii aici).
 
Omul lui Vâlcov le-a dat contractele. Din comisia de licitaţie de la ANIF care a atribuit contractele către Europrotect Security din Alexandria şi Safety Security din Caracal a lui Remus Rădoi a făcut parte fostul director economic din Primăria Slatina, actualul director al ANIF, Florin Ionuţ Barbu. Acesta a fost director economic în Primăria Slatina între 2005 şi 2014, adică în perioada în care edilul oraşului era Darius Vâlcov. Din 2014, Barbu este directorul general al ANIF.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările