DPA: Germania se opune categoric clasificării energiei nucleare drept „verde”

DPA: Germania se opune categoric clasificării energiei nucleare drept „verde”

Foto: Arhiva Adevărul / Germania renunţă la centrale sale nucleare.

Guvernul german se opune includerii energiei nucleare în lista surselor de energie verde a Comisiei Europene. În acelaşi timp, susţine includerea gazelor în această listă pe o perioada de tranziţie, transmitea sâmbătă DPA.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Din punctul de vedere al guvernului federal [german], energia nucleară nu este o sursă de energie verde”, cita agenţia DPA un răspuns guvernamental aflat în posesia sa.

Comisia Europeană pledează pentru includerea industriilor nucleară şi a gazelor în aşa-numita taxonomie verde - parte a unui acord european care vizează dezvoltarea finanţării sustenabile şi a unei economii cu emisii scăzute de carbon în Europa. Anterior, ministrul Germaniei pentru Mediu şi Securitate Nucleară, Steffi Lemke, s-a declarat deja împotriva acestui lucru.

Germania renunţă acum treptat la energia nucleară, închizând pe 31 decembrie trei dintre ultimele şase centrale nucleare ale ţării. În acelaşi timp, Germania are nevoie de mai multe centrale electrice pe gaz pentru a face tranziţia energetică şi pentru a deveni o economie neutră din punct de vedere climatic până în 2045.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările