Din seria „statul la stat”: Năsui mai concediază doi angajaţi cu lefuri de peste 9.000 de lei. Unde lucrau sinecuriştii

Din seria „statul la stat”: Năsui mai concediază doi angajaţi cu lefuri de peste 9.000 de lei. Unde lucrau sinecuriştii

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat, miercuri, închiderea altor două ”sinecuri”, respectiv eliberarea din funcţie a administratorilor speciali pentru privatizare care încasau lunar câte 9.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi lucrau la Tohan şi Carfil, companii care înregistrează pierderi.
 
”Azi mai închidem două sinecuri. Eliberăm din funcţie administratorii „speciali” pentru privatizare de la Tohan şi Carfil (…) Salariile lor erau de 8.962 de lei şi 9.000 de lei pe lună.
 
De unde bani? Din banii companiilor, care mai departe fac pierderi şi generează datorii la stat. Datorii care sunt şterse periodic. Deci din banii noştri, ai contribuabililor”, a scris NAsui, miercuri, pe Facebook.
 
Acesta explică şi cât de ”utili” au fost aceşti administratori speciali pentru aceste două companii: ”Tohan SA este pe pierderi. În 2020 a avut pierdere de 3.6 milioane de lei. Şi are datorii la stat de peste 30 de milioane de lei. Carfil SA este şi ea pe pierderi, 11 milioane de lei în 2020 şi are datorii de peste 15 milioane de lei, tot la stat”.
 
”La un moment dat va trebui să ne oprim cu toate sinecurile şi toate categoriile „speciale”. În Ministerul Economiei şi în companiile care au rămas la economie, reforma continuă. Trebuie să punem stop găurilor negre şi companiilor de stat căpuşate”, a mai scris Năsui.
 
Marţi, acesta a anunţat eliberarea din funcţie a altor trei administratori speciali pentru privatizare.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările