Digi, împiedicată să participe la licitaţia pentru reţelele 5G în Ungaria

Digi, împiedicată să participe la licitaţia pentru reţelele 5G în Ungaria

Captură Digi.hu

Digi Communications (Digi) anunţă că Autoritatea Maghiară pentru Media şi Telecomunicaţii (NMHH) a respins participarea societăţii la licitaţia pentru utilizarea frecvenţelor 5G în Ungaria.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unei ştiri de pe site-ul nmhh.hu cei trei operatori care vor participa la licitaţie sunt: Magyar Telekom Plc., Telenor Magyarország Zrt. şi Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt. În aceeaşi ştire mai apare: „Un candidat care n-a îndeplinit criteriile de eligibilitate nu a fost înregistrat de NMHH”.

Într-un anunţ publicat pe Bursa de Valori Bucureşti, Serghei Bulgac, Director General (CEO) al Digi spune:

”Considerăm că decizia NMHH este incorectă şi lipsită de temei real. În opinia noastră, hotărârea NMHH este în afara condiţiilor prevăzute de caietul de sarcini, bazându-se pe supoziţii şi fapte care se presupune că se vor întâmpla, iar nu pe date concrete şi analize fundamentate. Această decizie se adaugă unei liste de alte hotărâri nefavorabile şi controversate pe care NMHH le-a adoptat în relaţia cu societăţile din cadrul Grupului Digi, de-a lungul timpului, în contextul altor licitaţii pentru radiofrecvenţe.

Societatea va contesta această hotărâre, cu toate mijloacele aflate la dispoziţia sa, conform legislaţiei maghiare şi europene. Grupul rămâne hotărât să continue punerea în practică a proiectelor sale pe această piaţă, în folosul clienţilor săi”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: