Dan Diaconescu şi Remus Vulpescu s-au “înţepat” chiar şi în momentul desemnării câştigătorului Oltchim

Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, i-a comunicat lui Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei pentru vânzarea acţiunilor statului la Oltchim, că speră să semeneze luni contractul de vânzare-cumpărare. Replica lui Diaconescu a venit imediat: trebuie să studieze acordul şi nu a oferit un termen concret pentru semnare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

"Banii urmează să fie viraţi luni, iar miercuri vor fi transferaţi în contul Oltchim pentru plata salariilor şi asigurarea capitalului de lucru", a afirmat şeful OPSPI, Remus Vulpescu, după ce a anunţat câştigătorul licitaţiei.

Diaconescu a intervenit, spunând că nu poate garanta că va semna contractul luni, întrucât trebuie să studieze "o serie de elemente".

"Nu depinde de mine acest lucru (momentul semnării contractului - n.r.)", a spus Diaconescu.

Vulpescu replicat că acordul va putea fi semnat şi luni după-amiază sau chiar marţi, fără niciun fel de problemă, dar nu mai târziu de miercuri săptămâna viitoare banii trebuie să intre în contul Oltchim.

"Cel târziu miercuri vrem ca banii să fie viraţi în contul Oltchim", a continuat Vulpescu.

"Vulpescu a mai spus că Diaconescu va putea intra efectiv în posesia acţiunilor la Oltchim abia după ce Consiliul Concurenţei va stabili că această tranzacţie nu creează probleme de concentrare economică.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările