Cîţu, despre stimulente financiare pentru cei vaccinaţi: Cea mai bună motivaţie e să avem o viaţă normală

Cîţu, despre stimulente financiare pentru cei vaccinaţi: Cea mai bună motivaţie e să avem o viaţă normală

FOTO: Inquam Photos

Premierul Florin Cîţu a afirmat, joi, că cea mai bună motivaţie, oferită oamenilor pentru a se vaccina, este aceea că vor avea o viaţă normală, acesta precizând că măsurile cu avantaje financiare, precum cele adoptate de ţări ca SUA sau Serbia, nu funcţionează.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Eu cred că cea mai bună soluţie este ceea ce oferim noi, să revenim la o viaţă normală. Este uşor să aloci nişte bani de la buget. Am dat bani de la buget să impulsionăm medicii de familie şi nu a funcţionat foarte bine până în acest moment. Nu cred că astfel de măsuri funcţionează”, a declarat Florin Cîţu, potrivit Digi24.
 
Ţări precum Statele Unite sau Serbia oferă avantaje financiare celor care se vaccinează. De exemplu, în Serbia, toţi oamenii de peste 25 de ani care se vor vaccina până la finalul lunii vor primi echivalentul a 25 de euro, în timp ce în SUA, în mai multe state, se oferă sub diferite forme echivalentul a 100 de dolari pentru cei care se imunizează.
 
„Cred că cel mai bine funcţionează să ne gândim că mergem iar la concerte, să ne gândim că venim pe litoral şi stăm fără mască, că mergem în restaurantele, că putem să călătorim, să nu mai fim nevoiţi să circulăm noaptea cu declaraţie, că putem să avem o viaţă normală. Cea mai bună motivaţie este să avem o viaţă normală. Putem să facem acest efort bugetar dar nu cred că este nevoie”, a mai declarat Cîţu.
 
Până acum, România a vaccinat aproape 3,5 milioane de persoane, din care 2,1 milioane cu două doze de vaccin. În total, au fost administrate 5.588.267 de doze de vaccin.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările