Cîţu acuză interese şi rea-voinţă în cazul informatizării ANAF. „Voi cere CSAT să-l declare proiect de importanţă naţională”

Cîţu acuză interese şi rea-voinţă în cazul informatizării ANAF. „Voi cere CSAT să-l declare proiect de importanţă naţională”

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat la Digi24 că va cere CSAT să declare informatizarea ANAF şi a Ministerului Finanţelor proiecte de importanţă naţională  FOTO Eduard Enea

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat la Digi24 că va cere CSAT să declare informatizarea ANAF şi a Ministerului Finanţelor proiecte de importanţă naţională şi că aceasta e modalitatea prin care încearcă să ocolescă birocraţia şi funcţionarii care nu-şi fac datoria.

Ştiri pe aceeaşi temă

„România nu mai are timp să stea cu acest sistem informatic al ANAF”, a declarat Florin Cîţu, arată digi24.ro. „Să putem merge pe încredinţare directă, să avem acest soft, să conectăm ANAF la secolul acesta în câteva luni, sper ca în martie, aprilie. Mergem ]n CSAT din disperare. Trebuie să intri direct în ei, sunt oameni care sunt acolo care par să vrea să facă doar rău României. Nu există nicio scuză, decât rea voinţă şi poate şi alte interese. Să ai sistem privat pregătit de un an jumate şi tu să nu ai nici caiet de sarcini pregătit!”, a spus mai ministrul.

Cîţu a precizat că faptul că sistemul informatic de la ANAF nu funcţionează este o problemă de importantă naţională.

Cîţu a spus că pentru proiect se va face o cercetare de piaţă în urma căreia va fi aleasă firma sau firmele care se vor ocupa de informatizare.

„Procedura e mult mai rapidă, dar nu se încredinţează primei firme venite. Costul nu pot să îl spun, dar veniturile pe care sperăm să le încasăm, dacă ne uităm în alte ţări după informatizarea Autorităţii Fiscale, vorbim de zeci de miliarde de lei. Deci costul va fi nesemnificativ, comparativ. Banii au fost acolo tot timpul de la buget pentru informatizare şi s-au cumpărat servere care stau pe holuri de trei ani de zile. Şi de la Banca Mondială. Acolo au fost bani de la Banca Mondială şi 30 de milioane de la buget”, a spus ministrul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: