Chimcomplex lansează producţia de biocid pentru dezinfectanţii recomandaţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în lupta cu COVID-19

Chimcomplex lansează producţia de biocid pentru dezinfectanţii recomandaţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în lupta cu COVID-19

Chimcomplex va produce hipoclorit de sodiu

Chimcomplex a primit de la Ministerul Sănătăţii aviz de biocid pentru hipoclorit de sodiu concentraţie 1,25%. Începând de mâine hipocloritul se va lansa în producţie pe platformele de la Râmnicu Vâlcea şi Oneşti în efortul de a încetini şi a limita răspândirea COVID-19 în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania şi-a modificat în ultimele săptămâni liniile de producţie industriale pentru a putea produce în regim prioritar hipocloritul de sodiu, ca produs necesar pentru sănătatea publică, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Mulţumim Ministerului Sănătăţii şi Guvernului pentru rapiditatea cu care au răspuns solicitării noastre de aviz prioritar. Suntem mândri că o companie locală poate contribui cu ştiinţa şi expertiza sa la limitarea răspândirii acestui virus. Am accelerat investiţiile şi pregătim infrastructura pentru a putea distribui hipocloritul cât mai eficient la nivel naţional. Capacităţile noastre de producţie pot acoperi nevoile naţionale din această perioadă, în cadrul unui program intens de producţie şi ambalare de 24/7”, a declarat Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex.

Primele livrări se vor realiza prioritizat în funcţie de urgenţe şi instituţiile care au nevoie acută pentru dezinfectarea spaţiilor externe. Compania estimează că va ajunge pentru început la o capacitate de livrare de 1.000 tone/ judeţ.

Clorul este cea mai sigură soluţie pentru dezinfectare. Utilizat în concentraţiile recomandate nu este nociv pentru organismul uman şi mediul înconjurător. De aceea Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Agenţia pentru Protecţia Mediului (Environmental Protection Agency (EPA) îl recomandă pentru igienizarea suprafeţelor împotriva virusului COVID-19.

Produsele sunt disponibile prioritar pentru piaţa din România, atât pentru instituţii publice cât şi pentru toţi agenţii economici. Pentru moment produsul va fi livrat în ambalaje de tip IBC de o tonă sau în cisterne auto, urmând ca în perioada următoare să se distribuie îmbuteliat şi în alte recipiente, pentru utilizatorii de uz casnic.

Chimcomplex este deschisă să încheie în perioada următoare parteneriate cu companii locale pentru a distribui produsele cât mai eficient la nivel naţional.

„Chimcomplex este o companie responsabilă care garantează că acest produs este sigur în lupta cu Covid-19. Ne-am mobilizat la toate nivelurile şi vom dona sute de tone de hipoclorit instituţiilor naţionale ale statului dar şi local instituţiilor din comunităţile unde ne desfăşurăm activităţile, precum şi angajaţilor şi foştilor angajaţi pentru uz propriu”, a declarat Ştefan Vuza, Preşedinte Chimcomplex.

„Deoarece anticipăm că în această perioadă va fi o presiune importantă asupra capacităţilor noastre de producţie şi logistică, solicităm clienţilor să transmită cererile pentru acest produs doar pe e-mail la adresa clorosodice@chimcomplex.com, pentru a intra în contact cu echipa noastră de vânzări”, a adăugat Armand Spiru, Chief Commercial Officer Chimcomplex.

Compania produce hipoclorit de sodiu soluţie cu o concentraţie de 12,5% din anul 1960 pentru care are aviz de biocid emis de către Comisia Naţională pentru Produse Biocide. Produsul este comercializat atât la nivel naţional, cât şi internaţional fiind utilizat în România, Moldova, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Serbia şi alte 31 de ţări.

Chimcomplex este unic producător în România al substanţelor active biocide pe bază de clor şi hipoclorit de sodiu şi unul din cei mai importanţi fabricanţi de produse chimice din România. Compania operează cel mai mare combinat chimic din România, având 2 platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: