Cele mai bune ţări în care poţi să locuieşti şi să munceşti: unde sunt cele mai mari salarii

Cele mai bune ţări în care poţi să locuieşti şi să munceşti: unde sunt cele mai mari salarii

Singapore se află în fruntea topului celor mai bune locuri în care poţi munci şi lucra FOTO 123 RF

Un clasament privind cel mai bine plătiţi expaţi din lume arată că mutarea în străinătate poate creşte venitul mediu al lucrătorului cu 18.000 de euro pe an.

Potrivit Bloomberg, cele mai mari salarii se pot obţine astfel în Elveţia, Statele Unite ale Americii şi Hong Kong, ţări unde venitul poate creşte mult mai mult, deşi angajatul ar face aceeaşi muncă ca acasă.
 
 
Aceasta este concluzia unui sondaj care arată că 45% din expaţi spun că locurile de muncă existente sunt plătite mai mult pe plan internaţional, iar 28% au schimbat locurile pentru promovare. 
 
În Elveţia, faimoasă atât pentru munţii înalţi cât şi pentru preţuri, creşterea anuală a veniturilor a fost de 52.500 de euro. Veniturile salariale au fost în medie de 175.000 de euro pe an - de două ori faţă de media la nivel global.
 
Potrivit studiului Expat Explorer, HSBC, Singapore a ocupat poziţia fruntaşă în topul celor mai bune locuri în care poţi trăi şi a munci, pentru al patrulea an consecutiv, învingând Noua Zeelandă, Germania şi Canada. Elveţia s-a clasat pe locul al optulea, din cauza costului ridicat al creşterii copiilor.
 
 
Singapore îmbină tot ce-ar putea dori un expat în devenire într-unul dintre cele mai mici teritorii ale lumii“, a declarat John Goddard, şeful HSBC Expat Explorer.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările