Tot ce va trebui să faci pentru a schimba furnizorul va fi să îţi alegi un nou furnizor, care se va ocupa de întreaga tranziţie, inclusiv de notificarea furnizorului existent.

Liberalizarea va duce la o competiţie mult mai accentuată între furnizori şi vor avea loc multe schimbări în ceea ce priveşte preţurile şi calitatea serviciilor, deoarece furnizorii vor fi nevoiţi să depună un efort suplimentar pentru a-şi păstra clienţii şi pentru a atrage alţii noi.

Iată cum afli dacă trebuie sau nu să schimbi furnizorul de energie electrică

Pentru a şti dacă este cazul să schimbi furnizorul de electricitate, trebuie să faci o serie de analize.

Schimbările de preţ

Primul lucru pe care trebuie să îl analizezi este factura. Poţi compara preţurile actuale cu cele ale competiţiei. Poţi face asta pe comparatorul de furnizori disponibil pe site-ul ANRE.

Relaţia cu clientul

Dacă ai cunoştinte care primesc energie de la concurenţă, întreabă-i ce schimbări au observat în ceea ce priveşte relaţia cu furnizorul şi metoda de comunicare. În cazul în care au avut probleme, este bine să ştii în cât timp s-au rezolvat şi cât de greu este să semnalizezi anumite inconveniente. În acelaşi timp, poţi să întrebi dacă au fost schimbări ale activităţilor normale, dacă serviciul de transmitere a indexului de energie electrică se face la fel, mai greu sau chiar mai bine. Toate acestea pot fi indicatori ale încercărilor furnizorilor de a-şi îmbunătăţi relaţia cu clienţii.

Servicii extra

Interesează-te asupra inovaţiilor pe care furnizorul tău le aduce în piaţă, precum şi ce noutăţi are concurenţa. Nu doar calitatea şi preţurile contează, ci şi digitalizarea serviciilor şi serviciul de relaţie cu clienţii.

Studiază cu atenţie activitatea furnizorilor de energie electrică încă din luna decembrie, deoarece vor avea loc schimbări importante care te pot ajuta pe tine să obţii servicii mai bune şi să te bucuri de facturi mai mici.