Cât costă bicicleta cu care a ajuns Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, în Vinerea Verde

Cât costă bicicleta cu care a ajuns Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, în Vinerea Verde

Foto: Facebook Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns cu bicicleta la Palatul Cotroceni, după un traseu de 40 de minute prin Capitală, alăturându-se astfel campaniei Vinerea Verde, care încurajează utilizarea transportului alternativ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful Statului i-a îndemnat pe toţi românii să lase maşina personală acasă şi să utilizeze bicicleta, transportul public sau să meargă pe jos.
 
”Am ales astăzi un mod de transport ecologic şi sănătos – bicicleta. Mă alătur astfel campaniei #VinereaVerde şi vă încurajez pe toţi să renunţaţi la maşina personală atunci când se poate şi să folosiţi bicicleta, trotineta, mersul pe jos sau transportul în comun. Sunt gesturi mici, dar cu impact pozitiv major asupra sănătăţii noastre şi a Planetei.”, transmis preşedintele pe pagina sa de Facebook.

Ce bicicletă are preşedintele Klaus Iohannis

 
Şeful statului a apărut anul trecut pe o bicicletă fabricată în 2015, marca Winora, destul de cunoscută printre pasionaţi şi care ajungea la un preţ aproximativ de 2.100 de lei.
 
Preşedintele a apărut vineri pe străzile Capitalei cu o bicicletă nouă, însă tot de proveninenţă germană. Modelul Kathmandu Teak Green 2021 de la marca Cube costă nu mai puţin de 9.200 de lei.
 
Noua bicicletă a lui Klaus Iohannis a fost remarcată şi apreciată de pasionaţi, aceştia salutând schimbarea preşedintelui pe o reţea de socializare şi lăudându-l pentru alegerea făcută, noul model de bicicletă fiind considerat super fiabil şi perfect pentru oraş.
 

Klaus Iohannis încurajează transportul alternativ şi mersul pe bicicletă

 
Preşedintele a remarcat că oraşele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf.
 
„Avem mult trafic auto în oraşele noastre şi îi încurajez pe toţi românii să încerce să foloească mijloace de transport alternative sau chiar mersul  pe jos. Mersul pe bicicletă e o alternativă excelentă, e foarte sănătos, te mişti mai uşor în trafic şi ajungi la serviciu la fel cu maşina personală. Un pic de ploaie nu a dăunat nimnănui. Şi pe o astfel de vreme se poate merge cu bicicleta. O alternativă este transportul public în comun. Încercaţi să lăsaţi maşina personală acasă. Astfel, vom reduce poluarea în oraşele noastre şi mişcarea în oraş va fi mai relaxată şi plăcută nemaivorbind de beneficiile pentru sănătate”, a fost îndemnul lui Klaus Iohannis.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările