Ministrul Finanţelor: Salariile care nu au fost majorate la 1 ianuarie vor creşte cu o pătrime VIDEO

Ministrul Finanţelor: Salariile care nu au fost majorate la 1 ianuarie vor creşte cu o pătrime VIDEO

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat miercuri, după şedinţa de Guvern, că salariile care nu au fost majorate la 1 ianuarie vor creşte cu o pătrime.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat de un jurnalist dacă a văzut vreun proiect care stipulează majorarea unor salarii, ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a spus că „toate salariile care nu au fost majorate la 1 ianuarie vor creşte cu o pătrime”.

„A fost stabilită, dacă nu mă înşel, anunţată o creştere cu o pătrime a salariilor pentru toată lumea care nu a primit de la 1 ianuarie. Dacă nu mă înşel, o creştere cu o pătrime”, a răspuns ministrul întrebării jurnalistului.

Cel mai probabil, majorările vor fi aprobate la rectificarea bugetară, urmând să se aplice de la data de 1 iulie.

VIDEO Afirmaţia ministrului poate fi auzită de la min 44

La finalul lunii mai, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de cameră decizională, majorarea salariilor bugetarilor de la 1 iulie cu o pătrime din diferenţa de salariu prevăzută de Legea salarizării unitare 153/2017 pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021.

Deputaţii au adoptat şi majorarea cu 15% „pentru complexitatea muncii” a salariilor pentru angajaţii din ministerul Transporturilor şi ministerul Culturii, precum şi pentru cei din Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi din Ministerul Sportului. Totodată, personalul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Sănătăţii beneficiază de majorarea salariilor de bază cu până la 25%.
 
De asemenea, personalul din instituţiile şi/sau autorităţile publice nominalizat în echipele de proiecte finanţate din fonduri externe rambursabile, în baza legilor pentru ratificarea sau aprobarea acordurilor de împrumut adoptate de Parlamentul României, beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Această majorare se aplică proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect.
 
Este vorba despre cei care lucrează cu fonduri externe nerambursabile, altele decât fondurile europene nerambursabile.
 
Pentru a intra în vigoare majorările, cele două legi trebuie promulgate de preşedintele Klaus Iohannis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările