Bursa de peşte de la Tulcea a fost închisă după inaugurarea cu fast de la începutul săptămânii

Bursa de peşte de la Tulcea a fost închisă după inaugurarea cu fast de la începutul săptămânii

Bursa de peşte inaugurată cu mare fast la începutul săptămânii de prim ministrul Viorica Dăncilă şi-a închis porţile pentru tranzacţii, cel puţin până în luna iunie. Oficialii susţin că motivul principal ar fi prohibiţia la pescuit, care a intrat de joi în vigoare. Până la redeschiderea bursei se caută angajaţi şi mobilier pentru birouri.

"Procedura de proiect a fost lichidată pe data de 22.03. Am făcut şi atunci acelaşi lucru - am adus peşte, l-am plimbat pe linia tehnologică, a funcţionat, l-am vândut.", a declarat pentru TVR, Adrian Izvoranu, directorul Casei de Comerţ agroalimentar Unirea.
 
Testarea instalaţiilor era obligatorie, altfel se pierdeau fondurile europene alocate bursei.
 
"Inaugurarea s-a făcut pentru că a existat o obligaţie de la finanţator, pentru că altfel exista riscul să se plătească nişte penalităţi. Ea este încheiată, s-au făcut toate probele tehnologice şi s-a inaugurat tocmai pentru a se vedea dacă poate funcţiona în ansamblul care a fost creat în această zonă. Şi s-a făcut, cum se spune, o repetiţie, o verificare a funcţionării ei din punct de vedere tehnic", a declarat Grigore Baboianu, directorul Bursei de Peşte din Tulcea pentru PressHub.ro.
 
Acum, la sediul bursei, doar câţiva paznici vin la program.
 
Pescarii rămân însă optimişti. Aşteaptă să treacă perioada de prohibiţie, când speră că bursa va deveni funcţională.
 
Bursa de peşte a fost deschisă cu 3 ani întârziere pentru că din proiectul iniţial lipseau racorduri la utilităţi, fapt care a pus în pericol şi finanţarea europeană.
 
Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: