Boloş: Autostrada Braşov-Comarnic poate fi decontată din fonduri europene

Boloş: Autostrada Braşov-Comarnic poate fi decontată din fonduri europene

Marcel Boloş spune că autostrada Braşov-Comarnic s-ar putea deconta din fonduri europene FOTO gov.ro

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat că Autostrada Braşov-Comarnic, a cărei valoare va ajunge la un miliard de euro, va putea fi decontată din fonduri europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Dacă se vor respecta procedurile de achiziţie publică şi implementare, autostrada Braşov-Comarnic ar putea fi decontată din fonduri europene, scrie hotnews.ro.
 
„Din 1968, de 52 de ani, se discută despre realizarea acestui tronson autostradă care are 58 de kilometri şi o valoare de aproximativ un miliard de euro. Discuţia despre aceste parteneriate public-private sunt o poveste fără sfârşit. Comarnic-Braşov pentru orice studiază reţelele de transport trans-european este vede foarte uşor că este parte din reţeaua TNT Comprehensive. Din acest punct de vedere, ca şi eligibilitate nu este o problemă pe fonduri europene. Dar chiar dacă ea până la urmă se va realiza din sursele bugetului de stat, nu are foarte mare relevanţă sursa de finanţare, noi, ulterior, dacă respectăm regulile Uniunii Europene în ceea ce priveşte eligibilitatea, putem să o decontăm ulterior din fonduri eruopene, atât timp cât respectăm procedura de achiziţie publică şi procedura de implementare a proiectului“, a spus ministrul într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
 
Boloş a mai menţionat că succesul avansării proiectelor de infrastructură îl reprezintă stabilitatea politică şi decizională, dar şi realizarea corectă a documentaţiei.
 
„Eu cred că urgent aceste documentaţii tehnico-economice care trebuie actualizate, fiindcă discutăm chiar din 1968 despre acest tronson de autostradă, trebuie actualizate aceste documentaţii, şi ieşit din zona aceasta de instabilitate decizională, pentru că secretul altor state, care au proiecte mult mai avansate de infrastructură decât noi, acesta a fost: şi-au făcut documentaţiile tehnico-economice şi au avut stabilitate atât în zona politicului, cât şi în zona de specialişti care au implementat aceste proiecte“, a explicat Marcel Boloş. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: