Bazinul pomicol Voineşti a aderat la Cooperativa Agricolă „Ţara mea”

Bazinul pomicol Voineşti a aderat la Cooperativa Agricolă „Ţara mea”

După ce a reuşit să cultive legume româneşti împreună cu cei mai importanţi producători de legume din bazine cunoscute ale ţării, precum Vidra, Lunguleţu – Dâmboviţa, Hunedoara, Ilfov şi Olt, Cooperativa Ţara Mea încheie un nou parteneriat important.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând cu luna ianuarie 2022, bazinul pomicol Voineşti face parte din Cooperativă şi va livra lunar 150 de tone de mere. În acest sens, Florin Burculescu, preşedintele Cooperativei “Ţara Mea” a punctat faptul că intenţionează să livreze fructele preluate din această zonă în aproape toate marile lanţuri de magazine din ţară, pentru ca românii să simtă savoarea fructelor naturale, crescute în livezile producătorilor locali. “Ne-am unit forţele cu încrederea că România va reuşi să le ofere oamenilor fructe autohtone, sănătoase şi proaspete, pe tot parcursul anului, direct de la sursă”, a declarat Florin Burculescu, preşedintele Cooperativei Ţara Mea.
 
Odată cu adeziunea la “Ţara Mea”, membrii vor beneficia de experienţa şi expertiza specialiştilor Cooperativei Agricole “Ţara Mea” şi vor avea acces la toate facilităţile necesare. „Suntem mândri să integrăm în familia Ţara Mea o zonă reprezentativă pentru mărul românesc, unde pomicultura este o activitate de bază din tată în fiu. Cred că această asociere înseamnă un mare pas către dezvoltarea zonei, întrucât motto-ul nostru este să folosim inovaţia pentru a duce mai departe tradiţia”, susţine Florin Burculescu. 
 

Investiţii în tehnologia de depozitare ultra-performantă

 
Gustul specific al merelor româneşti faţă de cele importate se datorează şi păstrării acestora în condiţii optime. Pe lângă faptul că ţine fructul la rece, acest depozit are şi dotarea necesară pentru a ţine fructele într-o atmosfera controlată, ceea ce înseamnă că merele rămân cu acea calitate gustativă de la cules. 
Toate investiţiile făcute au avut ca scop atingerea vârful tehnologic în materie de depozitare şi procesare, declară Dumitru Ştefan, reprezentantul Cooperativei din Voineşti. 
 

Controlul celulelor de depozitare la doar un click distanţă 

 
Totodată, tehnologia ne ajută să putem urmări starea merelor din depozit în orice moment, direct de pe telefon. “Indiferent unde aş fi, în orice colţ al lumii, dacă am conexiune la internet pot interveni în momentul în care există o alertă şi pot trimite echipa de intervenţie când este cazul”, afirmă Dumitru Ştefan. 
 

Mere româneşti în orice perioadă a anului

 
Dumitru Ştefan, reprezentantul Cooperativei din Voineşti, povesteşte că depozitul a luat naştere din dorinţa de a conserva tradiţiile şi de a oferi românilor mere proaspete, care cresc natural, precum şi din nevoia de a vinde măr românesc şi în alte perioade decât cele tradiţionale. “Ne dorim ca mărul românesc, specific bazinului  pomicol Voineşti să ajungă pe masă, la români şi în ziua de Paşti”, a declarat Dumitru Ştefan. 
 
Dorinţa de extindere şi nevoia de a vinde într-o formă organizată, precum şi conştientizarea forţei pe care o au producătorii în Cooperativă a reprezentat motorul acestei asocieri.
 
 “M-am înscris în Cooperativa Ţara Mea pentru că am conştientizat că doar în această formă toată această investiţie poate să dea roade. Vreau să devin unul dintre cei care promovează ca noi cei care suntem producători astăzi să devenim membrii cooperatori. Pentru mine, un singur lucru este important: Cooperativa şi vânzarea fructelor către supermarket , a declarat Dumitru Ştefan, reprezentantul Cooperativei din Voineşti.
 
Cooperativa Ţara Mea este cea mai mare cooperativă agricolă din România şi are peste 2.000 de fermieri membri, cu activităţi care pornesc de la cultivarea legumelor şi fructelor, la procesarea lactatelor, producţia de carne de porc şi pasăre şi până la produse finite şi de băcănie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările