Autostrada Comarnic - Braşov: Primul strat de asfalt ar putea fi turnat până la venirea iernii VIDEO

Autostrada Comarnic - Braşov: Primul strat de asfalt ar putea fi turnat până la venirea iernii VIDEO

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov şi-a exprimat satisfacţia în privinţa modului în care se derulează lucrările pe Autostrada Comarnic – Braşov, afirmând că pe sectorul Râşnov – Cristian se lucrează în ritm alert.

„Constructorul Autostrăzii Râşnov - Cristian menţine un ritm foarte bun al lucrărilor. În curând va începe aşternerea balastul stabilizat şi sunt şanse foarte mari ca să apară şi primul strat de asfalt până la începutul sezonului rece”, a informat DRDP Braşov pe pagina sa de Facebook.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 din autostrada Comarnic-Braşov, sector Râşnov – Cristian şi Drum de Legătură, lungime 6,3 km (autostrada) + 3,7 km (drum naţional la 4 benzi cu separator median) a fost semnat în toamna anului trecut. Conform estimărilor de atunci, acest sector de autostradă ar trebui finalizat în 2019.

Asocierea Alpenside – Specialist Consulting a fost declarată câştigătoarea contractului pentru construirea lotului 5 al autostrăzii Comarnic – Braşov, cu o ofertă de 118 milioane de lei.
 
Separat de acest contract, Executivul încearcă să construiască autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov prin Parteneriat Public Privat (PPP). În acest sens, Guvernul a adoptat, în şedinţa din 29 august, un proiect de hotărâre privind studiul de fundamentare pentru autostrada Bucureşti – Ploieşti – Comarnic – Braşov.
 
O altă licitaţie pentru „autostrada mare”
 
Pe 16 octombrie 2018, a fost publicat în noul Sistem Electronic de Achiziţii Publice anunţul de atribuire a contractului de parteneriat public privat pentru realizarea obiectivului Autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov.
 
Durata de proiectare şi execuţie este stabilită la maximum patru ani, cu începere din 2019, iar durata de întreţinere şi operare de către partenerul privat este de 20 de ani. Partenerul public, statul, va contribui cu 25%, iar partenerul privat cu 75% din costul investiţiei şi costurile de întreţinere şi operare. Costul estimat al acestei investiţii se ridică la aproximativ 1,36 miliarde de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: