ANAF are un nou site

ANAF are un nou site

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a lansat vineri un nou site. Ministrul Florin Cîţu anunţa de la începutul anului că acesta va fi schimbat. Din păcate, schimbări de substanţă nu par să existe, ci doar o interfaţă mai prietenoasă pe prima pagină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu afirma încă din februarie că va schimba site-ul ANAF, deoarece este „urât”. „Site-ul ANAF pe care l-am preluat a fost cel mai urât site. Nu pot să-l schimb pentru că e făcut din fonduri europene şi trebuie să aştept să treacă perioada de 4 ani. Vom avea un site nou”, spunea Cîţu, la începutul anului.

Vineri, ANAF a trecut la site-ul nou. Acesta, însă, nu este un site complet schimbat, ci păstrează bazele celui vechi, fiind adăugate câteva meniuri mai organizate în partea de sus şi o primă pagină mai prietenoasă.

Acest lucru ar putea însemna că site-ul a fost îmbunătăţit doar vizual, şi nu ca funcţionalitate. În trecut, site-ul ANAF se bloca frecvent dacă era accesat de prea mulţi utilizatori. De obicei acest lucru se întâmpla în ultima zi de depunere a unor declaraţii fiscale.

Potrivit profit.ro, noul site a fost dezvoltat de Centrul Naţional pentru Informaţii Financiare (CNIF), structură a Ministerului Finanţelor care administrează infrastructura IT a ANAF, precum şi a Finanţelor şi a altor agenţii subordonate ministerului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările