350.000 de români vaccinaţi după 3 septembrie pot ridica tichetele de 100 de lei. Care este termenul limită şi de unde pot fi luate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vaccin

350.000 de români pot primi o alocaţie de hrană, sub forma tichetelor de masă, în valoare de 100 de lei, dacă se vaccinează împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare.

Emitenţii autorizaţi de tichete de masă pe suport hârtie (Edenred România, Sodexo România şi Up România) s-au mobilizat rapid şi au livrat deja către direcţiile de sănătate publică din toată ţara tichetele de masă. 

„Multe dintre ţările din Uniunea Europeană au eliminat parţial sau total restricţiile, după ce a fost vaccinat un procent semnificativ din populaţie. Avem încredere că acest proiect va da rezultate pe plan local, cunoscând din experienţa internaţională că biletele de valoare sunt instrumente eficiente pentru implementarea politicilor sociale. Emitenţii de tichete sunt pregătiţi să susţină desfăşurarea acestui program, prin infrastructura şi know-how-ul de care dispun”, a declarat Manuel Fernandez Amezaga, Vicepreşedinte Asociaţia Profesională a Emitenţilor de Tichete.  

Tichetele de masă pot fi ridicate din centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, respectiv ambulatoriile de specialitate, în cadrul cărora a fost efectuat rapelul. Cei care s-au vaccinat după data de 3 septembrie 2021, dar nu au ridicat încă tichetele, au la dispoziţie 60 de zile pentru a se prezenta la centrul de vaccinare şi pentru a le solicita. Acestea se înmânează personal, doar pe baza registrului de evidenţă a persoanelor imunizate împotriva SARS-COV-2. Nu este necesară completarea niciunui document suplimentar pentru a primi tichetele de masă în valoare de 100 de lei.

Tichetele de masă pentru persoanele vaccinate se emit pe suport hârtie şi se personalizează cu numele beneficiarului în momentul predării lor. Aceste tichete pot fi utilizate în orice magazin alimentar sau restaurant partener al emitentului de tichete. Lista comercianţilor care acceptă la plată tichetele de masă se regăseşte pe website-ul fiecărui emitent în parte. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite