Statul va încerca să vândă Oltchim cu tot cu datoriile de 1,8 miliarde de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Privatizarea Oltchim este programată pentru 18 septembrie, după mai multe amânări. FOTO Mediafax
Privatizarea Oltchim este programată pentru 18 septembrie, după mai multe amânări. FOTO Mediafax

Atunci când va demara procesul de privatizare a societăţii, la jumătatea lunii septembrie, Ministerul Economiei va vinde pachetul de acţiuni alături de creanţele către AVAS şi Electrica.

„Modalitatea de privatizare este vânzarea în procedură colectivă, dar necondiţionata, la valoarea de piaţă, a pachetului de acţiuni reprezentând 54,8% din capitalul social şi a creanţelor AVAS şi Electrica SA, însumând 1,8 miliarde de lei, adică 56% din totalul datoriilor SC Oltchim SA. În cadrul acestui proces, statul român va încasa atât preţul acţiunilor, cât şi preţul creanţelor”, se arată într-un memorandum aprobat la sfârşitul săptămânii trecute de Guvern.

Luni va avea loc o adunare generală extraordinară a acţionarilor societăţii. Titlurile Oltchim Râmnicu Vâlcea au fost suspendate de la tranzacţionare luni dimineaţă, începând cu ora 09.30, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Acţionarii Oltchim sunt Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri – 54,8062%, PCC Se - 18,3182%, Nachbar Services Limited Cipru - 14,0250% şi alţi acţionari – 12,8505%, potrivit datelor disponibile pe site-ul BVB.

Constantin Roibu şi-a prezentat demisia din funcţia de director general al Oltchim şi din cea de membru al Consiliului de Administraţie al companiei pe 5 septembrie. Alţi 16 directori au demisionat în aceeaşi zi.

Constantin Roibu a demisionat din funcţiile de director general, poziţie ocupată timp de 21 de ani, şi membru al Consiliului de Administraţie al Oltchim, ca urmare a propunerii şefului OPSPI, Remus Vulpescu, de înlocuire a managementului combinatului petrochimic.
Roibu s-a aflat la conducerea Oltchim din 1991, ocupând, de atunci, funcţii de director general, manager, administrator unic şi preşedinte al Consiliului de Administraţie.

El a fost înlocuit din funcţia de preşedinte CA al Oltchim în luna septembrie a anului trecut.
Împreună cu Roibu, au solicitat eliberarea din funcţii un număr de 15 directori şi contabilul-şef, printre care directorul general adjunct producţie şi investiţii, Nicolae Radu Olaru, şi directotul general adjunct financiar, Alin Smeu. Aceştia vor rămâne la dispoziţia companiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite