Statul îşi face propria companie de asigurări, prin intermediul CEC Bank

0
Publicat:
Ultima actualizare:
insurance asigurare

Statul vrea să-şi facă propria companie de asigurări, prin intermediul CEC Bank, Ministerul Finanţelor urmând să-şi dea acordul în acest sens, potrivit declaraţiilor oficiale date pentru economica.net.

Prima companie de asigurare cu capital de stat, care va vinde românilor cele mai utilizate tipuri de poliţe, de la RCA la asigurări de locuinţă sau bunuri, ar trebui să fie lansată în cel mai scurt timp, probabil chiar în primăvară, scrie economica.net.

„Este cert că trebuie găsită o soluţie rapid. Vom anunţa imediat ce va fi gata”, ne-a spus ministrul finanţelor, Adrian Câciu. La rândul său, Bogdan Neacşu, preşedintele CEC Bank, anunţa pe finalul anului trecut că un asigurător construit în jurul instituţiei pe care o conduce va fi lansat ” în cel mai scurt timp”.

La nivelul ASF, demersurile în acest sens au început încă din 2020, în contextul în care City Insurance dădea semne clare că are probleme serioase, iar piaţa RCA ajunsese la un nivel de concentrare fără precedent. Între timp, City Insurance a falimentat, iar piaţa rămâne destul de concentrată, în ciuda reintrării unor jucători importanţi, care se retrăseseră de facto în contextul preţurilor nesustenabile la care vinde City Insurance.

Pe piaţă există deja un asigurător de stat, Eximasig, controlat de Eximbank, însă firma are o activitate limitată, fiind specializată pe asigurări de garanţii, asigurări de credit comercial şi alte tipuri de produse pentru firme şi în special pentru cele care practică activităţi de export-import.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite