Statele membre ar putea fi nevoite să prezinte CE planuri de reducere a consumului de energie cu 15%

0
0

Comisia Europeană ia în calcul să ceară statelor membre să îi prezinte planurile de reducere a consumului de energie cu 15%, urmând să inițieze dezbateri în acest sens.

Consumul de energie trebuie redus cu 15%
Consumul de energie trebuie redus cu 15%

"Se lucrează la măsuri de urgenţă privind preţurile la electricitate. De asemenea, ar putea apărea ceva legat de reducerea cererii de energie electrică", a afirmat directorul general pentru Energie din CE, Mechthild Worsdorfer, la Comisia pentru Industrii din Parlamentul European.

Această posibilitate va reprezenta una dintre temele pe care le vor aborda miniştrii Energiei din ţările Uniunii Europene la reuniunea extraordinară convocată la Bruxelles, pe 9 septembrie, unde, de asemenea, se va discuta despre posibilitatea decuplării preţului gazelor de cel al energiei electrice sau impunerea unui preţ maxim la gaze.

"Odată ce avem un plan de economisire a gazelor în derulare, cu siguranţă electricitatea este alt domeniu pe care am putea, posibil, să îl luăm în calcul. Dar este puţin prematur să spunem că o să propună Comisia Europeană", a spus, la o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt pentru Energie al Executivului comunitar, Tim McPhie.

Unele state au anunțat deja mpsuri de economisire

Planurile de economisire a gazelor, pe care deja le implementează o serie de state membre, precum Spania sau Germania, includ deja măsuri pentru reducerea consumului de electricitate, ca de exemplu în ceea ce priveşte iluminatul stradal, măsuri apreciate de Worsorfer.

Comisia nu are încă în vedere date concrete pentru prezentarea unei propuneri formale privind "mecanismul de urgenţă" pentru a limita influenţa costului gazelor în formarea preţurilor pe piaţa de energie electrică, aşa cum a anunţat luni preşedintele CE, au semnalat surse europene citate de EFE. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite