Starea proastă a drumurilor, bucuria producătorilor de piese auto. Federal Mogul şi-a dublat producţia în câţiva ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circulând pe astfel de drumuri, şoferii contribuie la prosperitatea producătorilor de piese auto
Circulând pe astfel de drumuri, şoferii contribuie la prosperitatea producătorilor de piese auto

Producătorul american de componente auto Federal-Mogul a început producţia în fabrica de la Ploieşti în anul 2012, cu cinci milioane de piese, şi în 2015 va ajunge la 13 milioane de piese. La această creştere, o contribuţie importantă au avut (şi) drumurile din România, pe care şoferii îşi distrug maşinile, astfel că sunt nevoiţi să-şi înlocuiască mai des piesele.

Federal-Mogul produce, între altele, echipamente de frânare, pistoane, cuzineţi, piese de motor sau ştergătoare de parbriz, dar şi sisteme de direcţie, articulaţii şi suspensii pentru o gamă largă de mărci auto dintre cele mai cunoscute.

Având în vedere starea proastă a drumurilor din România, este de aşteptat ca astfel de piese să se uzeze mai des şi, în consecinţă, afacerile producătorului să înflorească.

Reprezentanţii companiei acceptă că gropile româneşti sunt benefice pentru vânzările de suspensii şi articulaţii, dar nu sunt tocmai entuziasmaţi de această împrejurare.

Starea drumurilor, în ţările cu infrastructură precară, afectează mult rezistenţa automobilelor, în special a suspensiilor, articulaţiilor şi sistemelor de direcţie, lucru care duce la înlocuirea mai frecventă a acestora şi apelarea la service-uri.
Dar trebuie spus că, în România, parcursul mediu anual al unui automobil este mult mai redus decât al celor din ţările vestice, astfel că şi consumul mediu de piese este oarecum moderat.
Noi ţinem cont şi de puterea de cumpărare relativ mică a şoferilor, care se reflectă într-o rată de înlocuire a pieselor moderată faţă de necesarul real.
Din păcate, foarte multe maşini funcţionează în condiţii improprii din această cauză
“, a declarat pentru „Adevărul“ directorul de vânzări pentru România al Federal-Mogul, Corneliu Preda.

El a mai arătat că producţia totală din fabrica  de la Ploieşti a urcat de la cinci milioane la opt milioane în perioada 2012-2014, urmând ca în 2015 să ajungă la 13 milioane de piese.

Angajează 70 de oameni

Fabrica de plăcuţe de frână de la Ploieşti are în prezent 271 de angajaţi şi va ajunge la 340 până la sfârşitul anului, au anunţat, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Federal-Mogul.

Ei au precizat că noile posturi sunt de lucrători direct productivi, dar şi tehnice, inginerie, managementul calităţii, achiziţii sau vânzări.

Federal-Mogul se va împărţi în două companii independente

Federal-Mogul Holdings Corporation (simbol NASDAQ: FDML) a anunţat, miercuri, planul său de separare a diviziilor Powertrain şi Motorparts în două companii independente.

Acestea vor deservi, ca şi până acum, atât industriile producătoare (OE), cât şi sectorul afetermarket.

„Separarea va fi implementată prin împărţirea diviziei Federal-Mogul Motorparts între acţionarii Federal-Mogul Holdings Corporation“, se arată într-un comunicat al concernului american.

Federal-Mogul Holdings Corporation este un furnizor global de produse şi servicii, deservind cei mai importanţi producători şi reparatori de vehicule şi echipamente de pe pieţele de automobile, de autovehicule comerciale uşoare, medii şi grele, navale, feroviare, aeronautice, de producere a energiei electrice şi industriale.

Compania a fost fondată în Detroit, în anul 1899, iar în prezent are peste 45.000 de angajaţi în 34 de ţări.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite