Site-urile firmelor neautorizate să opereze pe teritoriul României vor fi blocate

0
Publicat:

Ordonanţa care blochează site-urile entităţilor neautorizate să opereze pe teritoriul României se află în fază finală, având majoritatea avizelor, a afirmat, joi, Ovidiu Petru, director general Piaţa de Capital în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

O mână cu o pungă de cadou „iese” dintr-un laptop spre o altă mână cu bani
Site-urile firmelor neautorizate să opereze pe teritoriul României vor fi blocate

"Am mers mai departe cu o ordonanţă de urgenţă trenuleţ, ordonanţa pe care o ştie toată piaţa. O ordonanţă care intervine în 8 legi cu schimbări. Cele mai importante sunt Legea 126, în care tot pentru protecţia pieţei locale vom interveni şi vom bloca site-urile societăţilor neautorizate care prestează servicii de investiţii pe teritoriul României. De asemenea, intervenim în foarte multe zone tocmai pentru a creşte mult mai mult atractivitatea pieţei locale. Cu această ordonanţă suntem într-o fază finală. Ea a trecut de procesul de consultare, are majoritatea avizelor, urmează în cel mai scurt timp să intre în vigoare, credem noi. De asemenea, avem modificări pe Legea 24, Legea emitenţilor", a declarat Ovidiu Petru, la "Profit Piaţa de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea pieţelor şi creşterea lichidităţii", ediţia a IV-a, eveniment organizat de publicaţia online Profit.ro.

El a explicat că, prin aprobarea ordonanţei, entităţile neautorizate care operează atât din Uniunea Europeană, cât şi din statele terţe nu vor mai putea fi accesate de pe IP-urile româneşti.

Ovidiu Petru a vorbit despre această inţiativă şi pe 17 aprilie, la cea de-a treia ediţie a evenimentului dedicat pieţei de capital, cu titlul "Piaţa de capital: 2024, cum gestionăm eficient maximele istorice", organizat de FinMedia şi revista Piaţa Financiară.

El a menţionat atunci că în ceea ce priveşte iniţiativa de blocare a site-urilor entităţilor neautorizate au existat consultări cu autorităţile din Franţa şi Italia.

În februarie, ANPC recomanda persoanelor care fac achiziţii online să verifice dacă operatorul economic este de încredere, confirmând datele de înregistrare ale companiei şi verificând feedback-ul şi reclamaţiile primite online.

Afacerile legitime acceptă în general plăţile electronice cu cardul şi nu solicită transferuri de bani. Neacceptarea plăţii cu cardul este suspectă; Introduceţi contul bancar sau datele cardului pentru efectuarea plăţii doar pe o pagină web securizată. O pagină web securizată va avea https:// la începutul denumirii afişate în bara de adrese şi o imagine cu un lacăt închis în browser; Nu trimiteţi niciodată contul bancar sau datele cardului prin e-mail, SMS sau mesagerie instant; Nu dezvăluiţi informaţii personale unui comerciant online”, avertiza atunci ANPC.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite