Sindicatele din Austria cer mărirea salariilor - Care este venitul minim din acest moment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe sindicate din Austria cer angajatorilor să le mărească salariile, argumentând că nu mai au din ce trăi din cauza prețurilor mari.

Austriecii protesteazî cerând majorarea salariilor
Sindicatele din câteva ramuri industriale austriece cer insistent creșterea salariilor

Președinta Sindicatului Vida din Austria a declarat recent că facturile mari la utilități îi fac pe oameni să nu mai aibă cu ce să trăiască., facturile foarte mari au ajuns la oameni în casă. Iar ei nu-și mai permit să trăiască în ciuda locurilor de muncă cu normă întreagă”, spune Christine Heitzinger, președinta Departamentului Servicii din cadrul sindicatului Vida din Austria.

Sindicatul au făcut apel și anul trecut la angajatorii din industriile pe care le apără Vida pentru o rundă specială de salarii împotriva inflației încă din luna septembrie.

În ultimii doi ani, angajații din servicii, cosmetică și alte servicii de înfrumusețare au trecut prin momente dificile, neputându-și desfășura actgivitatea din cauza diferitelor blocaje, inclusiv din cauza pandemiei, confruntându-se deseori cu pierderi salariale mari. “Oamenii trebuie să poată trăi dintr-un loc de muncă cu normă întreagă. Ceea ce pur și simplu nu este posibil cu actualul salariu de 1.610 euro brut. Prin urmare, cerem un salariu minim brut lunar de 2.000 de euro. Și în sectorul cosmeticelor, al pedichiurii și al maseurilor”, a declarat liderul de sindicat.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri