Sindicat: Tesla trebuie să majoreze salariile, dacă vrea să aibă 12.000 de angajaţi la fabrica sa din Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Epa Efe
Foto Epa Efe

Producătorul american de automobile electrice Tesla Inc trebuie să majoreze salariile pentru a atrage angajaţi la noua sa fabrică de lângă Berlin, a declarat Birgit Dietze, reprezentant regional al celui mai mare sindicat din Germania - IG Metall.

Sindicalistul a avertizat asupra pericolului unei dispute salariale în rândul forţei de muncă de la acea unitate, transmite Reuters.

Recrutările la aşa numita "Gigafactory" din Gruenheide, care a început producţia în martie 2022, sunt în urmă faţă de programul stabilit, a precizat Dietze.

Oficialul a adăugat: ''Tesla vrea să aibă aproximativ 12.000 de angajaţi până la finalul anului. Pentru a realiza acest obiectiv, conducerea va trebui în curând să ducă salariile la un alt nivel".

Dietze a explicat că multe persoane interesate să se mute la Tesla "câştigă semnificativ mai mult la actualele lor locuri de muncă la alţi producători auto".

Pentru a atrage talente, Tesla a început deja să ofere noilor angajaţi salarii mai mari, ceea ce riscă "să ameninţe pacea industrială", sindicatul primind deja plângeri în acest sens, a adăugat Dietze.

Decalajul de salarizare rezultat, care, conform reprezentantului IG Metall, se ridică la aproape 20% în rândul angajaţilor calificaţi, va creşte doar la viitoarele negocieri privind contractul colectiv de muncă.

Oficialii Tesla nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite