Şeful BVB susţine că economia României a duduit în 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În condiţiile în care valoarea totală a tranzacţiilor pe Bursa de Valori Bucureşti a crescut semnificativ, iar randamentele pentru investitori sunt de două cifre, şeful BVB susţine că economia României a duduit, anul trecut, dacă foloseşti bursa drept indicator.

„Dacă bursa ar fi un baromentru pentru economie, chiar am putea spune că economia României a duduit în 2017”, a declarat preşedintele BVB, Lucian Anghel, la o conferinţă organizată de BVB şi Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).

El a reamintit că, în 2017, patru companii s-au listat pe bursă. Totodată, Anghel a precizat că valoarea totală a tranzacţiilor a depăşit 3 miliarde de euro, fiind în creştere 28% faţă de media ultimilor 10 ani. Mai mult, el a spus că bursa a ajuns la peste 12 milioane de euro rulaj mediu zilnic pe toate instrumentele financiare.

„Randamentul total pentru un investitor a fost în jur de 19% pentru cei care au investit în principalele acţiuni listate şi care sunt incluse în indicele BET. Vorbim de 19%. Este peste media anuală din ultimii 5 ani”, a mai spus Anghel. Potrivit lui, capitalizarea companiilor listate depăşeşte 35 de miliarde de euro şi reprezintă un record.

Astfel, spune Anghel, „pentru investitori a fost un an excepţional”. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite