Şefii Caselor de pensii, somaţi să rezolve la timp dosarele de pensii. Ce riscă aceştia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru Foto gov.ro
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru Foto gov.ro

Şefii Caselor de pensii au fost somaţi să rezolve întârzierile cumulate în soluţionarea dosarelor de pensii, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, oferindu-le un termen clar.

„2 luni am dat astăzi directorilor Caselor judeţene de pensii pentru a recupera întârzierile. Dacă nu se rezolvă nici aşa, voi lua o decizie radicală.

De astăzi ne pregătim pentru verificarea primelor cereri depuse pentru plata Şomaj Tehnic pe aprilie. Şi imediat - plăţile.

La Ministerul Muncii au început consultările pentru măsurile active - revenire în activitate companii. Voi pregăti actele normative pentru săptămâna viitoare astfel încât să fie totul gata la 15 mai şi să nu avem nicio întrerupere în sprijinul acordat celor care au nevoie. Într-o zi voi povesti despre munca din spatele pregătirii actelor normative care ajung în Guvern.

Aud din presă că PSD mă chemă la o Comisie de anchetă la Parlament. Mă voi prezenta oricând sunt chemată”, a scris ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe pagina sa de Facebook.

Luni, ministrul a avut o videoconferinţă cu şefii caselor de pensii în urma cărora a evaluat activitatea instituţiilor teritoriale.

Cu numai o săptămână în urmă, Violeta Alexandru anunţase demiterea şefului Casei Naţionale de Pensii Publice, Laurenţiu Tenţ, pentru că nu şi-a îndeplinit atribuţiile.

"Am cerut revocarea din funcţie a preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice. Datele obiective îmi indică faptul că nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi în îndeplinirea indicatorilor de performanţă. Dincolo de evaluarea mea, mesajele primite, multe, de la pensionari care nu mă cunosc personal şi care îmi relatează situaţii inacceptabile din teren, pentru mine contează mult. 

Văd multe măsuri de reformă necesare pentru a ajunge la performanţa, posibilă în România, de a soluţiona dosarele de pensii în timp şi în general de a avea o altă atitudine, respectuoasă faţă de problemele pensionarilor. Sigur că nu este uşor să gestionezi un sistem care are, într-adevăr, o activitate complexă. Şi cu un om ca mine care este foarte exigent", a scris Violeta Alexandru. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite