Şedinţă de Guvern. Orban: Pregătim un act normativ pentru a acorda credite pentru companiile mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Orban se reuneşte joi în şedinţă, pe ordinea de zi fiind o serie de proiecte printre care un ajutor pentru Republica Moldova.

Premierul Ludovic Orban a declarat, în deschiderea şedinţei, că Guvernul şi-a îndeplinit angajamentele în ceea ce priveşte semnarea contractelor de finanţare pentru spitalele regionale.

„După Iaşi, Cluj-Napoca, iată că s-a semnat şi contractul de finanţare pentru realizarea spitalului regional Craiova”.

Orban a declarat că Guvernul a stabilit formele de sprijin pentru IMM-uri şi pregăteşte un act normativ pentru a acorda produse similare pentru companiile mari.Un secretar de stat a declarat că se lucrează împreună cu Eximbank la acest proiect, pentru a găsi soluţia cea mai fiabilă.

„Trebuie să fie un produs oarecum similar de garantare a creditelor pentru capital de lucru şi pentru investiţii”, a spus Orban.

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarat: „Produsul o să fie aprobat marţi cel mai târziu, îl vom face public joi şi apoi vom aloca şi fonduri suplimentare. Fondurile care sunt acum sunt ok, dar trebuie să găsim  şi fonduri suplimentare”.


Guvernul urmează să aloce, în şedinţa de joi, în contul Ministerului Sănătăţii, sumele necesare donaţiilor de echipamente de protecţie şi de alte materiale medicale necesare Republicii Moldova, în contextul pandemiei de COVID-19.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite