Schimbare importantă pentru Start-Up Nation. FNGCIMM a redus comisionul de garantare perceput beneficiarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statul garantează, prin intermediul FNGCIMM, mai multe credite acordate prin programe guvernamentale firmelor şi populaţiei

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a anunţat luni că a redus, începând cu data de 25 iulie, comisionul de garantare perceput beneficiarilor programului guvernamental Start-Up Nation, până la 1,95% din valoarea garanţiei acordate.

Reprezentanţii FNGCIMM au transmis că au luat această decizie „ca urmare a dinamicii pozitive a rezultatelor înregistrate în activitatea de garantare a creditelor acordate în cadrul Programului Start-up Nation şi eficientizării unor mecanisme interne ale societăţii”.

FNGCIMM este unul dintre principalii parteneri ai Start-Up Nation, oferind şi în cadrul celei de- a doua ediţii a programului un produs de garantare dedicat pentru creditele punte acordate de CEC Bank şi Banca Transilvania.

„Reducerea costurilor de finanţare reprezintă unul dintre importantele deziderate ale IMM-urilor în accesarea surselor de finanţare. Aşadar, am reevaluat riscul asociat acordării garanţiilor în cadrul Programului START-up Nation şi, pentru a oferi un răspuns adecvat cerinţelor specifice ale partenerilor noştri, am ajustat costurile practicate tocmai pentru a crea premisele unei facilitări a accesului la creditare”, a declarat Gheorghe Lăpădat, director general al FNGCIMM.

Comisionul se va aplica garanţiilor noi emise în favoarea beneficiarilor Programului Start-up Nation, inclusiv celor care au situaţii financiare încheiate, cu condiţia ca la data solicitării creditului garantat să aibă o vechime mai mică de 36 de luni de la data înfiinţării.

Comisionul de garantare este o cheltuială eligibilă, care poate fi decontată din ajutorul financiar nerambursabil acordat în cadrul programului Start Up Nation.

În campania 2017-2018, pentru start-up-urile declarate eligibile şi care au solicitat creditul punte, FNGCIMM a garantat obligaţiile de rambursare în proporţie de maxim 80%. Atunci, FNGCIMM a fost un partener pentru circa 5.100 de antreprenori aflaţi la început de drum, garantând credite de aproape 1 miliard de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite